Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
25. 8. 2017,
11.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

2

Natisni članek

Osebne finance dražba Bohinj

Petek, 25. 8. 2017, 11.54

6 let, 6 mesecev

Kljub visoki izhodiščni ceni prodali hišo ob Bohinjskem jezeru

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

2

Hiša ob Bohinjskem jezeru | Foto Google

Foto: Google

Obnove potrebno hišo na izjemni lokaciji ob Bohinjskem jezeru so na včerajšnji dražbi prodali za 320 tisoč evrov. Župan Bohinja je prepričan, da je cena pretirana.

Stečajnemu upravitelju družbe K pod K Veljku Janu je na prvi javni dražbi uspelo prodati starejšo hišo na ekskluzivni lokaciji v Bohinju. Stanovanjska hiša z lesenim pomožnim objektom na naslovu Stara Fužina 1 je sosednji objekt cerkve svetega Janeza Krstnika v Ribčevem Lazu.

Slabo vzdrževana in energetsko potratna hiša ima 125 kvadratnih metrov stanovanjske površine ter stoji na 450 kvadratnih metrih zemljišča. Čeprav je nepremičnina po sodni cenitvi vredna 160 tisoč evrov, je stečajnik Jan izhodiščno ceno postavil pri 320 tisočakih. In očitno se ni zmotil.

Na včerajšnjo javno dražbo so sicer prišli trije dražitelji z vplačano varščino, a je bila hiša kljub temu prodana po izhodiščni ceni. Kupec je gradbena družba Masiv iz Spodnje Ščavnice pri Gornji Radgoni, ki je za kvadratni meter zemljišča tako odštela dobrih 700 evrov. Hiša sama ni toliko vredna, kot je vredno zemljišče oziroma njegova lokacija.

Ključna je lokacija

"Glede na slabo stanje objekta sem zelo zadovoljen. Kljub za polovico nižji ocenjeni vrednosti sem menil, da je ključna lokacija nepremičnine. Izkazalo se je, da upravičeno," je zadovoljno povedal Jan.

Župan Bohinja Franc Kramar meni, da je prodajna cena nepremičnine pretirana. | Foto: Matej Povše Župan Bohinja Franc Kramar meni, da je prodajna cena nepremičnine pretirana. Foto: Matej Povše Ker nepremičnina stoji na območju Triglavskega narodnega parka, je gradnja mogoča pod zelo strogimi pogoji. Novi lastnik bo hišo lahko podrl in v enakih zunanjih merah zgradil novo ali pa jo obnovil.

Za Kramarja je realna cena za polovico nižja

Občina Bohinj ni uveljavljala predkupne pravice. "Denarja za nakup tako dragih stanovanjskih nepremičnin nimamo," nam je zaupal župan Franc Kramar, ki ni hotel komentirati prodajne cene.

"Očitno je bil kupec pripravljen odšteti zahtevano vsoto denarja, a menim, da gre za pretirano ceno. Zame je realna cena 160 tisoč evrov, kolikor znaša sodna cenitev. V tem primeru bi se občina lahko potegovala za nakup," je sklenil Kramar.

Ne spreglejte