Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2015,
15.38

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

IAB Slovenija spletna trgovina Bojan Požar

Torek, 22. 9. 2015, 15.38

1 leto, 10 mesecev

Kaj svojim bralcem obljubljata medijska direktorja Frankl in Požar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Direktor in glavni urednik Financ Peter Frankl ter novinar in urednik Bojan Požar, novi lastnik številnih blagovnih znamk med slovenskimi mediji, sta govorila o uspešni medijski digitalizaciji.

Finance so se kot tiskani medij najbolje prilagodile digitalizaciji. V enem letu se je število digitalnih naročnikov povečalo za 35 odstotkov. Na Financah so izdali cel kup novih podstrani od Zdravja do Start-Upa. "Teh podstrani je osem. To ni nenavadna poteza naše hiše. Ocenjujemo, da je dobršen del prihodnosti našega posla v ozkih segmentih, torej nišnih podsklopih," je povedal Peter Frankl in dodal, da je "v medijski panogi veliko nesposobnosti in da je nekatere otroke treba pokopati". Dobršen del občinstva je bil z zaklepanjem strani nezadovoljen. Dramatičnih zasukov navzdol ni bilo, je povedal Frankl. Odnos med tiskom in digitalnimi mediji je zelo pomemben. Večina ljudi, ki prejema tiskano različico časopisa, gre seveda tudi na splet. Sicer pa se zgledujejo po časnikih Financial Times in Wall Street Journalu.

Zakaj v Financah ne beremo o seksu Frankl se boji trenda blokiranja oglasov, ki se kaže po vsej Evropi, a to v Sloveniji še ni tako prisotno. Tukaj bi bilo po Franklovem mnenju treba ukrepati. "Sam ne bi znal dovolj dobro pisati o seksu," je Frankl odgovoril na vprašanje o tem, kako bralci določajo teme člankov in zakaj v Financah ne beremo seksualnih tem.

Je v novih spletnih medijskih projektih (Pod črto, Fokus Pokus) kaj prihodnosti? "Ta hip smo v temi. Ne vemo, kaj bo, in tega nikoli nismo povsem dobro vedeli," je dejal Frankl. "Ne vemo, kam gremo. Včasih je bilo vse jasno, zdaj pa ni nič več jasno," pa je glavni urednik Financ dejal o tem, kam grejo mediji. Požareport ostaja kot blog Bojan Požar se je iz digitalnega okolja preselil tudi v tiskane medije. "To se je zgodilo povsem naključno. Skupina blagovnih znamk je takrat ravno prišla na trg, sam se sicer ne bi nikoli odločil za tiskane izdaje. Vse te izdaje bodo v enem letu prišle tudi na splet. Prvi izidi so predvideni 20. oktobra, ta hip poteka zadnja faza. Od vseh 44 blagovnih znamk bomo delali šest revij in dve prireditvi," je povedal novinar in urednik ter po novem lastnik številnih blagovnih znamk na področju medijev Bojan Požar. Požareport, ki na spletu izhaja že osem let, ima 120 tisoč unikatnih obiskovalcev mesečno, objavljajo enega ali dva članka na dan. "Novice se zaklenejo vsak dan ob 24. uri. Ta hip imamo 5.320 naročnin in smo zadovoljni. Niso pa vse naročnine letne. Trend na srečo ne upada," je povedal Bojan Požar, ki se zdaj ukvarja z dilemo, ali bi novice na Požareportu kar takoj zaklenil.

Dve resni ponudbi za nakup Požareporta V osmih letih je marsikdo pristopil k njemu, da bi odkupil spletni medij Požareport, imel je celo dve resni ponudbi. Potem pa se je pojavila priložnost z Delo Revijami in takrat je spletni portal izločil iz tega podjetja. Še vedno ga bo pisal kot blog. "Rdeča nit mojega urednikovanja je, da rad objavim nekaj, česar drugi še niso. Članek mora imeti neko dodano vrednost. Videti je, da jih moji članki imajo, sicer jih ljudje ne bi brali," je še povedal Požar, ki članke loči samo na dobre in slabe, ne glede na to, s katerega področja so.

Ne spreglejte