Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
24. 8. 2017,
10.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

2

Natisni članek

Magna Steyr Hoče - Slivnica investicije

Četrtek, 24. 8. 2017, 10.37

6 let, 6 mesecev

Kaj je Magna sporočila ministrstvu za gospodarski razvoj?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

2

Magna Steyr | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Danes sem dobil dopis predsednika uprave Magne, v katerem pravi, da spremljajo medijsko poročanje v Sloveniji in da so se pripravljeni sestati in pojasniti vse glede tovarne," je po poročanju Financ povedal državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj Aleš Cantarutti.

"Tovarna je še vedno predvidena v Sloveniji. Vsakršna pritožba bi Magno prisilila v iskanje novih rešitev," je povedal Cantarutti. Magna, ki namerava v Hočah postaviti lakirnico, po njegovih besedah ponuja tudi roko vsem nevladnim organizacijam.

Video: Planet TV

Na ministrstvu za gospodarski razvoj so včeraj za STA povedali, da so s predstavniki Magne v stikih in da so ti "potrdili gradbeno dovoljenje za pripravljalna dela na Madžarskem, vendar zatrjujejo, da smo še vedno primarna lokacija oz. prva izbira". Ministrstvo bo tako, dokler se investitor ne bo opredelil drugače, nadaljevalo vse predvidene aktivnosti, so dejali.

Časovnica predvideva izdajo gradbenega dovoljenja septembra

Pripravili so okvirno časovnico, ki je predvidevala izdajo gradbenega dovoljenja septembra, vendar pod predpostavko, da na izdano okoljevarstveno soglasje ne bo pritožb, so dejali na ministrstvu. Dodali so, da izdaja okoljevarstvenega soglasja in obravnava predmetnih pritožb nista v njihovi pristojnosti.

"Je pa dejstvo, da bo eventualna pritožba ogrozila časovnico in s tem tudi celoten projekt," so presodili.

Za Magno se je zavzel tudi mariborski župan Andrej Fištravec. "Magna v Mariboru je potrebna, nujna in dobrodošla," je poudaril v videonagovoru na spletnem družbenem omrežju Youtube. Izpostavil je predlog o monitoringu. "Mislim, da je to dober kompromis, ki lahko poteši skrb za varstvo okolja in istočasno ne zaustavi projekta," je dejal.

V pisni izjavi pa je mariborski župan dodal še apel okoljevarstvenikom, naj "svoje poslanstvo na tem primeru izpeljejo na način, da ne ogrozijo razvoja naše regije". "Maribor z okolico je na točki preboja. Tako mesto kot tudi celotna regija bo s projekti, kot je Magna, stopilo ob bok velikim mestom zahodne Evrope. Vem, da zmoremo v takih trenutkih stopiti skupaj ter pomagati sebi, regiji in nenazadnje Sloveniji," je poudaril. (STA)

Ne spreglejte