Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 10. 2016,
16.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

2

Natisni članek

NetPRO

Četrtek, 20. 10. 2016, 16.46

6 let, 7 mesecev

Kaj bi naredila umetna inteligenca, če bi ji dali upravljati naše premoženje? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

2

Luka Podlogar | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

V prihodnjih letih bo šest milijard pametnih naprav komuniciralo na internetu. Nas mora biti strah umetne inteligence? Kaj pa če bi umetna inteligenca upravljala naš denar?

Nas mora biti umetne inteligence strah ali naj se je veselimo? Že v prihodnjih letih bo namreč šest milijard pametnih naprav komuniciralo na internetu, je povedal Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladi. V zadnjih šestih letih se je v slovenskih gospodinjstvih vsota denarja povečala za dve milijardi. Slovenska gospodinjstva so torej polna denarja. Tudi podjetja so vedno bolj polna denarja, je dodal Podlogar.

Kaj torej narediti? Kam investirati denar? Kaj bi naredila umetna inteligenca, če bi ji dali v upravljanje naše premoženje?

Zamujal je, dokler ni spoznal, kaj počne Apple

Uroš Ferlin, poslovnež in strokovnjak na področju pametne porabe časa, je včasih zamujal, odlašal s stvarmi … dokler ni pred štirimi leti v Applu spoznal človeka, ki mu je povedal, zakaj je to podjetje toliko bolj uspešno od drugih.

Ko se boste osredotočali na stvari, ki jih delate najbolje, ki vam v življenju prinašajo najboljši rezultat, in boste to počeli konsistentno, boste imeli na voljo veliko več časa, je dejal Uroš Ferlin, strokovnjak na področju pametne porabe časa. | Foto: Matej Leskovšek Ko se boste osredotočali na stvari, ki jih delate najbolje, ki vam v življenju prinašajo najboljši rezultat, in boste to počeli konsistentno, boste imeli na voljo veliko več časa, je dejal Uroš Ferlin, strokovnjak na področju pametne porabe časa. Foto: Matej Leskovšek

Na poslovni networking konferenci NetPRO je razkril tri sestavine, kako uspešneje porabiti čas, predvsem v prodaji in marketingu:

  • Fokus: osredotočite se na stvari v poslu in življenju, ki vam prinašajo najboljši rezultat in najboljši odnos. Vprašajte se, katerim rezultatom sledite in s kom gradite odnos.
     
  • Aktivnost: pregledujte, kaj delate (koga ste klicali, koliko časa ste odgovarjali na elektronsko pošto …), po 14 dneh boste dobili jasno sliko in ugotovili, kje izgubite največ časa.
     
  • Konsistenca: vse aktivnosti, ki jih delate, ponavljajte. V podjetjih imamo zelo slabo konsistenco. Rešitev? Naredite si urnik. Določite en dan v tednu, ko boste nekaj naredili. 

Ko se boste osredotočali na stvari, ki jih delate najbolje, ki vam v življenju prinašajo najboljši rezultat, in boste to počeli konsistentno, boste imeli na voljo veliko več časa, je sklenil Ferlin.

Kako prepričati zaposlene, da so potrebne spremembe?

Spremembe se dogajajo vsak dan, je na konferenci NetPRO dejal Mohanakrishnan Raman, mednarodno uveljavljeni profesor psihologije organizacij. Kako pa prepričati zaposlene, da so spremembe potrebne? "To je ena izmed nalog vodstva uprave podjetja, oni morajo zaposlenim razložiti, kako pomembne so spremembe, ki se dogajajo v organizaciji. To lahko storijo z dovršenim sistemom komunikacije, ki mora doseči vse zaposlene," meni Raman.

Je navadna pošta učinkovitejša od elektronske?

"Digitalno transformacijo vidimo kot nove poslovne priložnosti, ki jih omogočajo tehnološke inovacije in tehnologija. Največ teh priložnosti je znotraj podjetij," je povedala Petra Podlipnik Pelcar, poznavalka trga poslovnih informacij, ki soustvarja poslovni imenik bizi.si.

Digitalno transformacijo vidimo kot nove poslovne priložnosti, ki jih omogočajo tehnološke inovacije in tehnologija, je dejala Petra Podlipnik Pelcar. | Foto: Matej Leskovšek Digitalno transformacijo vidimo kot nove poslovne priložnosti, ki jih omogočajo tehnološke inovacije in tehnologija, je dejala Petra Podlipnik Pelcar. Foto: Matej Leskovšek

Ena od zanimivosti, ki jih je Pelcarjeva opazila pri delu, je povezana prav z razvojem tehnologije. Elektronske pošte danes dobi v spletni nabiralnik zelo veliko, zato Pelcarjeva meni, da je neposredna pošta veliko bolj učinkovita, saj ji ljudje bolj verjamejo.



Kje so prednosti poslovnega imenika bizi.si?

Inovativen pristop do poslovnih podatkov:
- nabava: prečiščeni podatki o poslovnih partnerjih,
- finance: bilance partnerjev, finančna analiza konkurenčnosti,
- marketing: iskanje novih kupcev, iskanje po več kot 50 kriterijih, izdelava tržnega potenciala,
- prodaja: hitra tabla za prodajnike,
- klicni center: kako se izogniti tržni inšpekciji z avtomatizirano podporo in prihraniti do 20 tisoč evrov.

Utrinki s konference:

Organizatorja poslovne networking konference NetPRO, katera rdeča nit je mreženje, sta poslovni imenik Bizi.si in Business Intelligence Center (BIC). 
Ne spreglejte