Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2012,
9.17

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

razpis

Nedelja, 17. 6. 2012, 9.17

7 let, 2 meseca

Japti spet sofinancira tržne raziskave na novih tujih trgih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti) je ta teden v uradnem listu objavila javni razpis za sofinanciranje tržnih raziskav na novih tujih trgih.

Na voljo bo 120.000 evrov sredstev, podjetje pa bo lahko prejelo največ 50 odstotkov upravičenih stroškov projekta oz. največ 4000 evrov.

Slovenskim podjetjem želijo olajšati vstop na novi trg Z javnim razpisom želijo sofinancirati tržne raziskave na novih tujih trgih slovenskim podjetjem, ki prvič vstopajo na tuji trg oziroma širijo in diverzificirajo svoje poslovanje na teh trgih, in jim olajšati odločitve pri vstopu oziroma načinu vstopa na izbrani novi trg.

Predmet javnega razpisa bo sofinanciranje izdelave tržnih raziskav na novih tujih trgih glede možnosti prodora obstoječih ali novih izdelkov oziroma storitev ali skupin izdelkov in storitev na novi tuji trg.

Prijavijo se lahko mikro, mala in srednje velika podjetja Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja. Novi tuji trg je opredeljen kot mednarodno priznana država ali ožje področje oziroma regija znotraj države, kamor podjetje še ne izvaža oziroma ni realiziralo izvoza v letih 2011 in 2012.

Izbrali bodo 30 podjetij Cilj razpisa je podpreti 30 slovenskih podjetij pri izdelavi tržnih raziskav na novih tujih trgih, ki bodo lahko dobila največ 4000 evrov oziroma 50 odstotkov upravičenih stroškov projekta.

Upravičeni stroški, ki bodo predmet sofinanciranja, so stroški svetovalnih storitev, vezanih na izdelavo tržne raziskave, ki jih zagotavljajo zunanji izvajalci z ustreznimi referencami, upoštevani pa bodo projekti izdelave tržnih raziskav, ki bodo izvedeni od dneva oddaje vloge na javni razpis in najdlje do 9. novembra.

Podoben javni razpis lani zelo dobro sprejet med podjetji Lani je Japti pilotno izvedel javni razpis za sofinanciranje tržnih raziskav na novih tujih trgih. Na javni razpis je prispelo 49 vlog, sofinanciranih je bilo 27 podjetij v skupni višini 180.000 evrov. Nova storitev za izvoznike je bila po njihovih navedbah med podjetji zelo dobro sprejeta, saj so jo ocenila kot konkretno pomoč, ki je v veliko podporo pri prodoru na nov tuji trg.

Večina podjetij na osnovi izdelanih tržnih raziskav ocenjuje, da bo na nov trg vstopila oziroma pričakuje izvoz nanj v letošnjem letu. Izvedba tržnih raziskav pri tem zmanjšuje tveganja pri odločanju o vstopu in načinu vstopa na novi tuji trg.

Ne spreglejte