Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 9. 2018,
8.37

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek

Torek, 11. 9. 2018, 8.37

5 let, 7 mesecev

Izkoristite še zadnja nepovratna sredstva letos

Oglasno sporočilo

Imate dober projekt, vendar premalo sredstev za njegovo uresničitev? Poiščite pravega partnerja, prihranite čas in energijo ter povečajte možnost za uspeh na javnem razpisu.

Zelen in partnerji PR | Foto:

Vsak ima priložnost, da doseže svoje poslovne cilje, pogosto tudi s pomočjo finančne injekcije prek javnih razpisov. Evropska unija namreč vsako leto nameni velike vsote denarja za financiranje zanimivih projektov.

In čeprav se številna podjetja takšnih razpisov ustrašijo, češ da so povezani s preveč zapleteno birokracijo, so v resnici stvari precej bolj preproste, predvsem pa dosegljive.

Poiščite strokovnjaka, ki vas bo uspešno vodil skozi razpise

Za nasvet smo vprašali podjetje Zelen in partnerji d.o.o., ki je specializirano za področje svetovanja in pridobivanja EU-sredstev. "Nekaj birokracije je pri vsem tem sicer prisotne, vendar se jo da s pravilnim pristopom in dobro preučitvijo razpisnih pogojev zelo poenostaviti," so nam razložili v podjetju in poudarili, da je ključ do uspeha predvsem pravočasno načrtovanje.

"Ljudje smo nagnjeni k temu, da vse počnemo zadnjo minuto, vendar se to pri prijavi na razpise ne obrestuje. Vsaka malenkost je lahko ključna za končni uspeh vloge. Skozi oči prijavitelja so lastni projekti velikokrat najboljši, vendar je treba na določene stvari gledati objektivno, zato je dobrodošlo mnenje neodvisne osebe pri presoji potencialnih točk."

Zakaj je pomoč strokovnjakov Zelen in partnerji prava odločitev?

  • Prihranijo vam čas, ki bi ga porabili s prijavo na razpis.
  • Poskrbijo za administrativno, vsebinsko in finančno ustrezno ter usklajeno prijavno dokumentacijo.
  • Skupaj z naročnikom poiščejo najbolj racionalno in najučinkovitejšo rešitev.
  • So strokovni, odgovorni in profesionalni.
  • Imajo številne izkušnje pri prijavi in spremljanju projektov.
  • O vsem navedenem se lahko prepričate tako, da preverite njihove reference.

Kateri razpisi so trenutno najbolj aktualni?

Če potrebujete novo spletno stran, spletno trgovino ali prodajni video, je kot nalašč za to razpis Vzpostavitev ali nadgradnja elektronskega poslovanja. Razpis je odlična priložnost za izboljšanje elektronskega poslovanja, predvsem s ciljem lažjega poslovanja na tujih trgih.

S področja internacionalizacije so prav tako na voljo sredstva za sofinanciranje tržnih raziskav, mednarodnih forumov in certifikatov.

Na katere razpise se lahko prijavim?

Veliko povpraševanja je s področja raziskav in razvoja. Razvojno usmerjena podjetja imajo tako odlično priložnost za dodatne finančne spodbude za svoje tehnološko inovativne projekte. Razpis, ki bi ga na tem mestu veljalo izpostaviti, je Spodbude za raziskovalno razvojne projekte (RRI2), ki sofinancira stroške dela, zunanje izvajalce in investicije v neopredmetena sredstva za inovativne razvojne projekte.

Prav tako je še vedno zelo aktualen program Horizon 2020 (Obzorja 2020), ki je največji program Evropske unije, namenjen raziskavam in inovacijam.

Letos je na voljo kar nekaj razpisov s področja kmetijstva. Ravno se končuje javni razpis za naložbe v predelavo, trženje in razvoj kmetijskih proizvodov. Veliko je tudi možnosti za finančno podporo za naložbe v predelavo lesa, za razvoj in uvajanje novih produktov v lesarstvu ter za naložbe, namenjene prilagoditvi na podnebne spremembe.

Do prave finančne injekcije prek ugodnih posojil

Včasih se zgodi, da ima podjetje dober projekt, vendar ni ustreznega razpisa, ki bi ga podprl. Tudi za to obstaja rešitev, in sicer na področju povratnih sredstev. Na voljo je namreč kar nekaj razpisov za ugodna posojila. Najbolj priljubljen je razpis Slovenskega podjetniškega sklada - Garancije sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere.

Prava pomoč za uresničitev vaših ciljev Zelen in partnerji PR | Foto:

Pri podjetju Zelen in partnerji se zavedajo vsesplošnega strahu pred tovrstnimi razpisi, zato so se specializirali za to področje. Ponujajo celovito in strokovno pomoč pri prijavi na razpise z različnih področij.

Prizadevajo si za to, da stranko celovito spoznajo ter ugotovijo, kaj so njene želje in cilji v prihodnje. Na podlagi tega ciljno spremljajo različne možnosti pridobivanja sredstev.

Mladi in strokovni tim podjetja bo poskrbel, da se boste na razpis prijavili pravočasno in z ustrezno dokumentacijo.

V podjetju Zelen in partnerji d.o.o. pomagajo podjetjem do nepovratnih sredstev in ugodnih kreditov na način, da za stranke opravijo celoten postopek pregleda razpisnih pogojev, prijave in oddaje vloge ter končnega zahtevka za izplačilo sredstev. Torej vse tisto, kar pri stranki zahteva največ časa, stroškov in energije. V desetih letih so pomagali več kot 250 podjetjem do nepovratnih sredstev.


Naročnik oglasne vsebine je  ZELEN IN PARTNERJI D.O.O.

Ne spreglejte