Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2017,
18.24

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Zemanta startup

Torek, 25. 7. 2017, 18.24

6 let, 9 mesecev

Izjemna novica za slovenski start-up

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Zemanta | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Svetovna platforma za priporočanje kakovostnih vsebin Outbrain je z včerajšnjim podpisom pogodbe postala lastnik slovenskega start-upa Zemanta. Prevzem bo Zemanti omogočil rast poslovanja in pospešeno globalno širitev, njihova platforma Zemanta one pa bo tudi po prevzemu nadaljevala svojo pot kot samostojna spletna storitev.

Nov mejnik v razvoju Zemante, enega od prvih slovenskih startup podjetij, bodo zaznamovali na današnjem dogodku v Ljubljani, s katerim bodo hkrati proslavili tudi 10-letnico delovanja podjetja, so sporočili iz Zemante. Zemanto s sedežem v New Yorku sta namreč leta 2007 ustanovila nekdanja novinarja in hektivista Boštjan Špetič in Andraž Tori, danes pa je podjetje eden od vodilnih ponudnikov tehnoloških rešitev za programatično domorodno oglaševanje.

S podjetjem Outbrain so v slovenskem podjetju začeli sodelovati že v sredini leta 2016, to sodelovanje pa je bilo podlaga za začetek pogovorov o prevzemu. Kot je pojasnil Tori, so se za prodajo Zemante odločili, ker menijo, da lahko skupaj dosežejo boljše rezultate. Tori se nadeja, da bo prodaja pozitivno vplivala tudi na domačo start-up sceno in ji dala dodaten zalet.

"Ponosni smo, da smo v Ljubljani zgradili produkt in tehnologijo, ki ju bodo zdaj uporabljali globalno in bosta spreminjala spletno krajino na bolje," je ob prevzemu povedal Špetič.

"Že s prvim produktom, pametnim pomočnikom za blogerje, smo orali ledino in ga lani prav tako uspešno prodali v ZDA. Mislim, da je ta prevzem odlična novica za slovenski ekosistem start-upov, saj smo prvič izkusili ves življenjski cikel modernega globalnega startupa z uspešnim koncem," je dejal.

Prevzem bo Zemanti omogočil pospešeno globalno širitev

Prevzem bo Zemanti omogočil rast poslovanja z obstoječimi strankami, blagovnimi znamkami, agencijami in založniki, in pospešeno globalno širitev. Vsa ekipa in vodstvo bodo nadaljevali delo, razvojni oddelek Zemante bo še naprej deloval v Sloveniji, Zemanta pa bo s prevzemom postala prvi razvojni center podjetja Outbrain zunaj Izraela.

Podjetju Outbrain bo prevzem odprl mnogo novih zmožnosti, je za STA povedal soustanovitelj podjetja Outbrain Ori Lahav. "Predvsem pa smo tu našli ekipo, s katero se dobro razumemo in je željna uspeha," je dodal Lahav.

Outbrain je svetovna platforma za priporočanje kakovostnih vsebin, ki predlaga več kot 250 milijard personaliziranih vsebin na mesec, s čimer vsak mesec doseže približno pol milijarde uporabnikov po svetu. Med založniki, ki trenutno uporabljajo Outbrainovo platformo, so tudi CNN, ESPN, Time Inc., Le Monde, Fox News, The Guardian, SPH, The Telegraph, New York Post, Sky News, TF1, Conde Nast, Bild, Orange and L'Equipe.

Podjetje s sedežem v New Yorku je bilo ustanovljeno leta 2006. Pisarne podjetja so po vsem svetu, med drugim na več lokacijah v ZDA, Združenem kraljestvu, Izraelu, Singapurju, na Japonskem in v Avstraliji.

Ne spreglejte