Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 12. 2010,
8.36

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 11. 12. 2010, 8.36

7 let, 2 meseca

Igralniški delavci v Hitu začeli ponovno stavkati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sindikat igralniških delavcev (SIDS) je skladno z napovedmi ob 18. uri začeli ponovno stavkati.

Uro pred začetkom stavke sta se sicer dobili pogajalska skupina uprave in stavkovni odbor, vendar do dogovora ni prišlo. Delavci na igralnih mizah v igralnicah Perla in Park ter kranjskogorski Koroni bodo stavkali do druge ure ponoči.

Černigoj: Uprava ne popusti v svojih zahtevah Kot je povedal vodja stavkovnega odbora Iztok Černigoj, uprava ne popusti v svojih zahtevah. "Neresno je že to, da nas povabijo na pogajanja uro pred začetkom napovedane stavke. S tem dokazujejo, da si ne želijo preprečiti stavke," je dejal Černigoj.

Povedal je še, da je predsednik uprave Drago Podobnik, ki ga tudi tokrat ni bilo na pogajanja, na zborih delavcev grozil z odškodninskimi tožbami in to ne le proti organizatorjem stavke.

"Zakonitosti stavke je pritrdilo delovno sodišče" "Danes so nas želeli prepričati, da stavka ni legalna, ker ni bila podana napoved zanjo, vendar smo današnjo stavko napovedali že ob prvi stavkovni napovedi novembra letos," je dejal Černigoj in dodal, da jim je o zakonitosti stavke pritrdilo celo delovno sodišče, ki je zavrnilo zahtevo uprave o začasni prepovedi stavke. Odločitev o tem je uprava Hita prejela v petek.

"Pogajanja so namenjena preprečevanju stavke" Pogajalska skupina uprave je pogajalcem SIDS podrobno predstavila za sanacijo podjetja nujno potrebne spremembe, predvsem predlog novega razporejanja delovnega časa. SIDS je vztrajal pri nespremenjenem načinu razporejanja ter ob 18. uri začel stavko, zato je pogajalska skupina uprave pogajanja za danes zaključila. Mnenja je namreč, da so pogajanja namenjena prav preprečevanju stavke.

Še enkrat je opozorila, da današnja stavka v zadnji napovedi ni bila napovedana, da je nezakonita in da bodo za škodo odgovarjali tako organizatorji kot stavkajoči. Pogajalci uprave so predstavnikom SIDS predlagali, naj prekličejo vse stavkovne napovedi in se srečajo ponovno v sredo, 15. decembra.

Uprava: Zahteve SIDS naravnost rušijo podjetje "Uprava se je ves čas pripravljena dogovarjati in iskati skupne rešitve, ki bi bile zakonite, ki bi ustrezale spremenjenim potrebam tega podjetja in ki bi hkrati ne povečevale stroškov. Zahteve SIDS naravnost rušijo sanacijski program in s tem podjetje," so še zapisali v sporočilo v upravi Hita.

Ne spreglejte