Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
15.40

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Rogaška Slatina Hotel Aleksander

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 15.40

7 let, 2 meseca

Hotel Aleksander v Rogaški Slatini znova odpira vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Hotel Aleksander Rogaška Slatina | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Po stečaju družbe Hotel Aleksander iz Rogaške Slatine decembra lani in zaprtju hotela 7. januarja letos, ta danes ob 16. uri ponovno odpira svoja. Hotel je v polletni najem dobila družba SWI-Medica Nikolaja Vorobjeva, ki je v Rusiji, Švici in Srbiji lastnik več klinik.

"Načrti hotela Aleksander za prihodnost so postati hotelsko-medicinski center v Rogaški Slatini, kjer bodo gostje na enem mestu deležni vsega udobja, ki ga ponuja hotel, ter medicinskih storitev," so sporočili iz hotela, kjer navajajo, da bo ob današnjem odprtju navzoč tudi Vorobjev, "ki bo pisal nadaljnjo zgodbo hotela".

Stavijo na goste iz tujine

Ob tem dodajajo, da turizem v Rogaški Slatini dosega zelo dobre rezultate in da mesto vsako leto obišče več tujcev, predvsem iz Rusije, Združenih arabskih emiratov, Ukrajine in drugih držav. "Predvsem s tega vidika se v hotelu ne bo spremenilo kaj dosti – še naprej se bomo trudili pridobiti goste iz tujine, ki cenijo tukajšnji mir, zdravilne učinke vode in čudovito naravo," navajajo v hotelu.

Stečaj hotela Aleksander, ki se ponaša s petimi zvezdicami, je decembra lani predlagala uprava podjetja. Hotel, ki ima status kulturnega spomenika, je imel konec leta 2014 7,4 milijona evrov izgube.

V bogati zgodovini gostili mnoge imenitneže

Hotel je bil zgrajen pred 110 leti in je bil namenjen predvsem pomembnežem. V njem so med drugim gostili prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, nobelovca Iva Andrića in kiparja Ivana Meštrovića. Leta 1995 so ga zaprli zaradi prenove, ob obnovi leta 2009 pa je dobil pet zvezdic. Za hotel, v katerem je 21 suit in sob, ter za luksuzni apartma na strehi z 230 kvadratnih metrov veliko zasebno teraso je skrbelo 25 zaposlenih.

Kot je razvidno iz zadnjega rednega poročila stečajnega upravitelja družbe Hotel Aleksander v stečaju Gregorja Dugarja, je bila polletna najemna pogodba z družbo SWI-Medica podpisana 18. februarja letos. V poročilu Dugar navaja še, da je bil v obdobju od stečaja do konca marca letos v stiku z več interesenti za nakup nepremičnin in premičnin družbe.

Hotel je glede na pooblaščenega ocenjevalca nepremičnin ocenjen na 4,6 milijona evrov tržne vrednosti (brez davkov), likvidacijska vrednost hotela pa je 2,3 milijona evrov, navaja poročilo stečajnega upravitelja, ki je bilo na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve objavljeno 3. maja letos.

 

Ne spreglejte