Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 5. 2011,
16.54

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Stožice Grep kredit

Četrtek, 12. 5. 2011, 16.54

7 let, 2 meseca

Grep zaključuje pogovore za črpanje preostalega kredita v višini 15 milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za črpanje že odobrenih 15 milijonov evrov posojila za investicijo v center Stožice potrebuje Grep 15 milijonov evrov sredstev, je pojasnil prvi mož Grepa Uroš Ogrin.

Družba naj bi bila za ta sredstva v zaključnih pogovorih s konzorcijem bank, obenem pa iščejo tudi vlagatelja, je ob predstavitvi prenovljenega koncepta nakupovalnega centra Stožice še pojasnil Ogrin. Denarja za dokončanje centra bo dovolj Grep po Ogrinovih besedah v zaključnih pogovorih s konzorcijem bank, od katerih je ena tuja, ki naj bi odobrile 15 milijonov evrov dokapitalizacijskih sredstev. Ogrin meni, da bo omenjenih 30 milijonov skupaj z 12 milijoni evrov sredstev, ki jih mora doplačati še Mestna občina Ljubljana, dovolj za dokončanje omenjenega centra. Nakupovalni center naj bi po napovedih odprl vrata 25. novembra letos.

Ostaja možnost, da Supernova ostane kot lastnik Ekskluzivo za trženje trgovskega centra Stožice je prevzel Larry Smith - italijansko podjetje za razvoj in upravljanje nakupovalnih centrov tako nadomešča dosedanjega partnerja, avstrijsko Supernovo. "Larry Smith bo nadaljeval posel, ki ga je Supernova v tem času zelo korektno opravila," je pojasnil Ogrin in dejal, da ostaja možnost, da Supernova ostane kot lastnik. Ena od možnosti je tudi, da se Larry Smith, ki želi ostati upravljalec centra, prvič v svoji zgodovini vključi v projekt kot lastnik.

Zaenkrat je oddanih 60 odstotkov trgovskega centra V roku enega meseca naj bi nakupovalni center prišel do najemnikov, s katerimi se pogovarja Larry Smith. "Ko bomo ugotovili, da imamo 75 oz. 80 odstotkov trgovskega centra oddanega, takrat bomo z gotovostjo rekli, da bo otvoritev 25. novembra," je dejal Ogrin. Zaenkrat je sicer oddanih 60 odstotkov trgovskega centra. Med večjimi najemniki bodo Mercator, Merkur, Intersport, Modiana in drugi.

140 trgovin ter lokalov s kulinarično ponudbo Grep in Larry Smith sta sicer predstavila nov koncept nakupovalnega središča Stožice. Center bo na 60.000 kvadratnih metrih ponujal prostor za zabavo, hipermarket in 140 trgovin ter lokalov s kulinarično ponudbo.

"Središče nakupovanja in zabave v širši regiji" Christian Recalcati iz podjetja Larry Smith je poudaril, da se Stožice nahajajo na dostopni lokaciji, ki bo postala središče nakupovanja in zabave v širši regiji.

Ne spreglejte