Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 4. 2010,
14.06

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 13. 4. 2010, 14.06

7 let, 2 meseca

Bo moral "odleteti" prvi nadzornik Slovenskih železnic?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
So šteti dnevi Andreju Godcu? V vladi nekateri menijo, da je sporno, da je prvi nadzornik hkrati tudi prvi mož direkcije, ki skrbi za naložbe v železniško omrežje.

Slovenske železnice, ki jih vsak mesec redno obišče premier Borut Pahor, pri največjem državnem "kroničnem izgubašu" se je mudil tudi danes, še vedno pa nimajo "popolnjene" ekipe nadzornikov. Razlog je povsem "banalen" ̶ dosedanji predlagani kandidati niso dobili podpore vladnega kadrovsko-akreditacijskega sveta, ki mu predseduje Bogomir Kovač. Nadzorni svet na državnih železnicah ima za to že mesece le 8 namesto 9-ih članov, kot predvideva statut podjetja (tretjina članov mora biti iz vrst zaposlenih, dve tretjini članov pa mora biti predstavnikov lastnika, torej države). Pristojni prometni minister Patrick Vlačič priznava, da imajo že mesece težave s sestavljanjem nadzorniške ekipe na državnih železnicah. Igor Zajec novi nadzornik Slovenskih železnic? Državi, ki je 100-odstotna lastnica podjetja, doslej še ni uspelo najti zadnjega nadzornika iz vrst predstavnikov lastnika. V tem tednu naj bi v vladno proceduro vnovič "priromal" paket imen kandidatov za še zadnjega člana nadzornega sveta Slovenskih železnic. Med kandidati naj bi bil menda najresnejši Igor Zajec, konec devetdesetih že generalni direktor državnih železnic, ki je tako kot mnogi drugi generalni direktorji moral oditi predčasno, sredi leta 2002. Igor Zajec je danes za SiOL povedal, da se res poteguje za mesto nadzornika. Svet delavcev na Slovenskih železnicah pozdravlja morebiten prihod Igorja Zajca, ki bi s svojimi izkušnjami in znanjem lahko pomembno prispeval, da bi železničarski vlak zapeljali iz brezna izgub in globoke zadolženosti.

Bo Andrej Godec moral oditi? Niso pa redki, ki menijo, da naj bi novi član nadzornega sveta prav kmalu postal tudi njegov novi predsednik. Igor Zajec, ki se ga omenja kot najresnejšega kandidata za še zadnjega, 9 nadzornika državnih železnic, poudarja, da ga vodenje nadzornega sveta ne zanima. Andreju Godcu, ki nadzornikom predseduje nekaj več kot leto dni, že mesece mnogi majejo "stolček", ali jim bo zares uspelo, je drugo vprašanje. Na prometnem ministrstvu namreč odločno odgovarjajo, da ne pripravljajo nobenih kadrovskih rošad na mestu predsednika nadzornega sveta Slovenskih železnic.

Ne spreglejte