Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 2. 2017,
15.37

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Barcaffe

Sreda, 22. 2. 2017, 15.37

7 let, 1 mesec

Barcaffe ostaja vodilna blagovna znamka v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Barcaffe | Foto STA

Foto: STA

Coca Cola je postala nova vodilna znamka na Valiconovi lestvici Top 25 regionalnih blagovnih znamk v jadranski regiji in na tem mestu prehitela Milko. V Sloveniji številka ena med blagovnimi znamkami ostaja Barcaffe, kažejo rezultati raziskave, v kateri Valicon kot kriterij pri razvrščanju na lestvici uporablja moč blagovne znamke.

V Sloveniji je na lestvico desetih najmočnejših blagovnih znamk tokrat vstopil Donat Mg, ki se je uvrstil na deseto mesto. "To je prvič, da se je v katerikoli državi v med prvih deset uvrstila t. i. premium znamka, kar Donat Mg v kategoriji mineralnih vod dejansko je," so zapisali na Valiconu.

Blagovni znamki Barcaffe so v Sloveniji sledile Coca Cola, Cedevita, Fructal, Argeta, Alpsko mleko, Cockta, Milka in Donat Mg.

Največji skok je uspel Cedeviti in Fructalu

Čeprav je na lestvici v Sloveniji le en novinec, pa so se posamezne uvrstitve precej premešale. Največji skok je uspel Cedeviti, z devetega na tretje mesto, ter Fructalu, z osmega na četrto.

Na regionalni lestvici 25 najmočnejših blagovnih znamk pa je Coca Cola zamenjala položaj z nekdanjo vodilno znamko Milka, ki je zdaj druga na lestvici najmočnejših znamk široke potrošnje. Tretje mesto je pripadlo Cedeviti, ki je zamenjala svoj položaj z Vegeto. Skoraj polovico znamk na lestvici jadranske regije predstavljajo znamke regionalnega izvora, so izpostavili na Valiconu.

Merilo za uvrstitev na lestvico je moč znamke, ki se izračuna na podlagi prepoznavnosti, izkušenj in uporabe znamke v posamezni kategoriji. Rezultati so uteženi s številom prebivalcev posamezne države.

Anketa je bila izvedena septembra in oktobra lani, v njej pa je sodelovalo med tisoč in 1.500 anketirancev v vsaki od petih držav – Sloveniji, Srbiji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini in Makedoniji.
Ne spreglejte