Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2012,
15.43

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 27. 1. 2012, 15.43

7 let, 2 meseca

AUKN od Luke Koper pričakuje sanacijo izgube iz leta 2010

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Agencija za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) od uprave Luke Koper pričakuje, da bo sanirala izgubo iz leta 2010.

Poleg tega naj bi Luka Koper zagotovila dolgoročno pozitivno poslovanje družbe v prihodnjem obdobju. To je po mnenju AUKN glavni cilj poslovanja družbe, saj je zagotavljanje stabilne politike dividend odvisna od doseganja tega cilja.

Stroške naj bi znižali za vsaj pet odstotkov Hkrati agencija od uprave Luke pričakuje optimizacijo poslovnih procesov, nadzor nad vsemi stroški poslovanja in zagotavljanje negativnega trenda rasti stroškov; glede na leto 2011 pričakuje, da se bodo skupno stroški znižali vsaj za pet odstotkov, so po rednem četrtletnem sestanku sporočili iz AUKN.

AUKN pričakuje tudi povečanje pretovora kakovostnejših tovorov z najvišjo dodano vrednostjo. Po mnenju agencije bo povečanje marketinških dejavnosti na bližnjih trgih, ki so za družbo najpomembnejši (Avstrija, Madžarska, Slovaška, Češka) zagotovo vplivalo na večji pretovor oz. višje prihodke, omogočilo pa bo tudi ugodnejši poslovni izid družbe.

AUKN pričakuje tudi izvedbo zavrnjene revizije Čeprav je nadzorni svet Luke Koper novembra lani zavrnil poziv AUKN za posebno revizijo družbe - agencija jo je zahtevala zaradi informacij o morebitnih zlorabah pri poslovanju družbe -, pa AUKN vseeno pričakuje, da bodo revizijo izvedli.

Od uprave Luke Koper pričakuje tudi sprotno urejanje vseh odprtih odnosov z delavci družbe in zagotavljanje nemotenega poslovanja družbe.

Luka Koper se mora zavezati k uresničevanju zastavljenih načrtov AUKN pričakuje tudi tvorno sodelovanje pri urejanju vseh relacij, ki se nanašajo na nove investicije, gradnjo ključne infrastrukture in ureditev odprtih razmerij z državo ali njenimi družbami (gradnja drugega tira in tretjega pomola, dobro sodelovanje s Slovenskimi železnicami, zagotovitev pogojev za terminal za privez vojaške ladje ...), pa tudi redno poročanje o poslovanju družbe in uresničevanju zastavljenih načrtov.

AUKN se je sicer na sestanku z Luko Koper seznanila tudi s poslovanjem družbe v lanskem letu, načrti za letošnje leto, nekaterimi odprtimi vprašanji med državo in Luko in pomembnejšimi dogodki v lanskem letu.

Ne spreglejte