Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2011,
12.19

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

igralništvo

Torek, 19. 4. 2011, 12.19

7 let, 2 meseca

Ameriški vlagatelji bi v Istri gradili mali Las Vegas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Skupina ameriških vlagateljev je napovedala, da bo na Hrvaškem zgradila center pod znamko World Las Vegas. Pregledali so več možnih lokacij od Dubrovnika do Umaga, najbolj pa jim je všeč Istra.

Kot so napovedali ameriški poslovneži, želijo prispevati k hrvaškem turizmu na področju zabave, ki je na Hrvaškem zanemarjena, in na podlagi ene izmed najbolj znanih znamk zabave Las Vegasa odpreti "mali Las Vegas". Glavni pobudnik projekta Michael Jenkins je poudaril, da bo Las Vegas omogočal Hrvaški kot prvi evropski državi znamko World Las Vegas. Mesto bi se raztezalo na sto hektarjih V mesto zabave, ki bi se raztezalo na 100 hektarjih površine, načrtujejo vložiti 1,5 milijard dolarjev, zaposlili pa bi 5000 ljudi. Američani nameravajo zgraditi tri večje hotele s skupno 1500 posteljami, kongresni center za 50.000 ljudi ter več poslovnih objektov, umetno jezero in vodni park na sončno energijo, odprte in zaprte športne objekte, vrsto restavracij, barov in podobnih gostinskih lokalov. Mesto bi bilo tudi sejemsko središče Igralnice bodo zgolj del ponudbe, je dejal v BiH rojeni podjetnik iz Las Vegasa Zoran Savičić. "Ko nekdo omenja znamko Las Vegas, predvsem misli na sejme. V Las Vegasu je vsak dan kakšen sejem, od filtrov za vodo do računalnikov," je dejal.

Načrtujejo tudi dirke formule 1 Savičić je poudaril, da bo znamka Las Vegas spremenila ekonomijo Hrvaške in celotne regije, ter napovedal, da načrtujejo tako dirke formule 1 kot konjeniška tekmovanja. V mesto zabave bi pripeljali tudi največje zvezdnike glasbe in športa, kot je košarkar Kobe Bryant. Središče bi bilo odprto za turiste 365 dni na leto.

Lokalne oblasti ponujajo zemljišča v Umagu, Balah, Vodnjanu ali Pulju Čeprav še vedno obravnavajo potencialne lokacije pri Zadru in Dubrovniku, ima največ priložnosti za veliko vlaganje Istra. Lokalne oblasti so namreč Američanom obljubile, da bodo potrebno dokumentacijo zagotovile v mesecu dni, piše časnik Novi list. Zemljišča za novo središče zabave ponujajo v Umagu, Balah, Vodnjanu ali Pulju.

Z gradnjo bi lahko začeli še letos Če bodo dobili zeleno luč, bi z gradnjo lahko začeli še letos, center pa bi odprli, preden bo Hrvaška vstopila v EU. Projekt je podprl tudi hrvaški predsednik Ivo Josipović, ta teden pa bodo imeli pogovore s podpredsednikom vlade za vlaganja Domagojem Miloševićem in z vodilnimi v istrski županiji.

Ne spreglejte