Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 7. 2015,
17.38

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aha Mura stečaj

Četrtek, 23. 7. 2015, 17.38

7 let, 2 meseca

Aha Muro naj bi najel Dušan Gomboc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kosovska družba Emporium se ni odločila za najem proizvodnih zmogljivosti Aha Mure v stečaju, zato bo podjetje začasno najel zdajšnji vodilni v podjetju Dušan Gomboc.

Kosovsko podjetje Emporium, ki se je prejšnji teden začelo zanimati za Aha Muro, se za najem ni odločilo, ker mu izračuni po pregledu dokumentacije niso pokazali možnosti poslovanja z dobičkom, je za STA danes pojasnil stečajni upravitelj Stevo Radovanović. Ali se bo Emporium na jesenski dražbi prijavil za nakup podjetja, še ne vedo.

Gomboc bi proizvodnjo lahko ohranil vsaj do naslednje dražbe Radovanović tako zdaj računa na rešitev s pomočjo nekdanjega direktorja Aha Mure Dušana Gomboca, ki je zdaj vodja poslovne celote. Ta po besedah Radovanovića že ustanavlja podjetje, ki bi v prihodnjih dneh podpisalo najemno pogodbo, s katero bi ohranili proizvodnjo v Aha Muri vsaj do naslednje dražbe za nakup podjetja.

Gomboc po besedah stečajnega upravitelja računa, da bi obdržal okoli 340 ali 350 zaposlenih, medtem ko jih v proizvodnji trenutno dela 374. Ti so v petek prejeli odpovedi pogodb o zaposlitvi, a še vedno delajo, saj trenutno teče 15-dnevni odpovedni rok.

Če v 15 dneh ne bo najema, bo proizvodnjo treba ustaviti Okrožno sodišče v Murski Soboti je namreč v petek, ko je minilo leto dni od začetka stečaja podjetja, izdalo sklep o prenehanju proizvodnje v Aha Muri. V obdobju omenjenih 15 dni mora podjetje nekdo najeti, sicer se bo proizvodnja ustavila in Mure ne bo več. S prekinitvijo proizvodnje ne bi mogli izpolniti vseh sprejetih naročil, zaradi česar bi lahko naročniki zahtevali odškodnine.

Z najemno pogodbo želijo ohraniti proizvodnjo vsaj do nove dražbe za nakup Aha Mure, ki je predvidena v septembru. Za nakup po besedah Radovanovića za zdaj kažejo zanimanje trije poslovni subjekti, njihovih imen ni želel izdati.

Za nakup naj bi se zanimala liechtensteinska družba Ecco Global Po poročanju časnika Dnevnik se za nakup zdravega jedra Aha Mure poleg kosovskega Emporiuma, ki ga je pred slabim letom ustanovil Ruzhdi Kadriu, zanima tudi liechtensteinska družba Ecco Global v lasti Erduana Mekića.

Za prodajo so bile sicer do zdaj neuspešne že tri javne dražbe. Izklicna cena na prvi je znašala 4,6 milijona evrov, na zadnji junija letos pa 2,3 milijona evrov.

Ne spreglejte