Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
20. 7. 2017,
9.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

2

Natisni članek

Adria Airways letalska družba prevzemi

Četrtek, 20. 7. 2017, 9.57

6 let, 6 mesecev

Adria Airways kupila švicarsko letalsko družbo

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

2

Adria Airways | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Letalska družba Adria Airways je prek svoje odvisne švicarske družbe prevzela 99,1-odstotni delež švicarske letalske družbe Darwin Airline SA, preostali delež pa bo prevzela v kratkem, so sporočili iz Adrie.

V skladu z dogovorom bo družba Darwin še naprej delovala pod lastnim imenom, Adria Airways, ki je od lani v lasti nemškega investicijskega sklada 4K Invest, pa bo prevzela nekatere administrativne in operativne naloge ter tržila storitve švicarskega letalskega prevoznika.

Darwin Airline ustanovljen leta 2003

Darwin Airline SA je švicarski regionalni letalski prevoznik, ki pod imenom Etihad Regional deluje v več evropskih državah. "Darwin je odlična letalska družba z izkušenim vodstvom in osebjem. Širitev naše mreže in posledično optimiziranje stroškov je najboljša kombinacija za oba prevoznika," pravi Arno Schuster, direktor Adrie Airways

Darwin Airline je bil ustanovljen leta 2003 s ciljem, da zagotovi gospodarsko povezavo med južnim delom Švice, Ticinom, z glavnima finančnima centroma države, Zürichom in Ženevo, pa tudi povezave z letališkimi vozlišči. Po vstopu Etihad Airways v lastništvo Darwin Airline se je Darwin leta 2014 pridružil skupini Etihad in prevzel tržno ime Etihad Regional, ki pa se od spremembe lastniške strukture ne bo več uporabljalo.

Podrobnosti prodaje ostajajo skrivnost

"Prepričani smo, da bo Adria Airways s svojim obsežnim strokovnim znanjem in močno mrežo poletov, zlasti na trgu Jugovzhodne Evrope, zelo koristna ne le za prihodnost Darwina, temveč tudi za regijo Ticino, ki potrebuje dobre povezave s preostalo Švico in Evropo," je povedal Emilio Martinenghi, predsednik upravnega odbora družbe Darwin Airline.

Vsi vpleteni so se dogovorili, da pogoji in preostale podrobnosti prodajne transakcije ostajajo zaupni. Kot so sporočili iz Adrie, je Darwin lani ustvaril manjši dobiček in ima pozitivno napoved za tekoče leto.

Kot je zapisano na spletni strani, ima Etihad Regional trenutno v svoji floti šest letal Saab 2000 s 50 sedeži in štiri letala ATR 72-500s s 68 sedeži. Poleg letov v evropska mesta je sicer letalska družba doslej s partnerjem Etihad Airways strankam ponujala tudi nekatere druge destinacije, med drugim Abu Dabi in Kuala Lumpur. STA

 

Ne spreglejte