Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 5. 2017,
13.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

varčevanje naložba Infond

Ponedeljek, 29. 5. 2017, 13.45

6 let, 7 mesecev

250 evrov dodatne mesečne rente za pokojnino

Oglasno sporočilo

Varčevanje je osnova za boljše življenje ter vam omogoča lažjo uresničitev osebnih želja in varnejšo prihodnost.

Hranilnik, varčevanje, denar | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Priložnost za začetek varčevanja je kadarkoli. Eden izmed mogočih načinov varčevanja so vzajemni skladi, ki vlagateljem dajejo možnost, da z naloženimi sredstvi ustvarijo potencialno višji donos od obrestnih mer v bankah. Te so trenutno zelo nizke, kar potrošnikom ustreza pri posojilih, pri varčevanju pa seveda ne. Del prihrankov je zato smiselno naložiti tja, kjer lahko dosežejo višji donos.

  • Varčujte z mesečnimi ali enkratnimi vplačili.
  • Brez vezave na določeno obdobje.
  • Varčujete v razpršenem portfelju delnic, obveznic, vrednostnih papirjev in bančnih depozitov.
  • Razpršena naložba v vzajemne sklade omogoča doseganje potencialno višjih donosov kot pri običajnih varčevalnih produktih.

Varčevanje v vzajemnih skladih se priporoča kot dopolnitev klasičnih oblik varčevanja s fiksnim donosom, kot so na primer bančni depoziti. V Infondove sklade lahko nalagate že z nizkimi zneski za lažjo dosego vaših osebnih finančnih ciljev, na primer za večje nakupe, prihodnost otrok, zdravje, dodatno rento za starost ali zgolj plemenitenje vaših prihrankov. Še posebej je smiselno dolgoročno varčevanje v vzajemnih skladih, na primer za starost oziroma za dodatno mesečno rento v obdobju po upokojitvi.

Že trenutno veljavna pokojninska zakonodaja predvideva, da bo mesečna pokojnina dosegala le polovico vaše plače. Če bi s polovico današnje plače težko preživeli mesec, je priporočljivo za povišanje mesečne pokojninske rente začeti varčevati že danes.

Infond 2040 – prvi slovenski sklad ciljnega datuma

Primerna rešitev varčevanja za starost je vzajemni sklad Infond 2040, ki je prvi slovenski vzajemni sklad, kjer postopoma prilagajamo naložbeno strukturo od začetka varčevanja do leta 2040. V tujini so takšni skladi običajni, v Sloveniji pa je to prvi tovrstni sklad.

infond | Foto:

Infondovi upravljavci prihranke v skladu prilagajajo tako, da bodo ti leta 2040 optimalni za začetek njihove porabe. Sredstva sklada Infond 2040 se danes nalagajo pretežno v delnice, s čimer se oblikuje podlaga za potencialno višje donose. S približevanjem in po letu 2040 se bodo sredstva postopoma selila v bolj varne obvezniške naložbe z namenom ohranitve do takrat privarčevanih sredstev vlagateljev.

Varčevanje brez vezave

Seveda lahko načrtujete, da boste denar porabili po upokojitvi, življenje pa lahko ima včasih drugačne načrte. Prihranki, ki jih privarčujete v skladu Infond 2040, niso vezani in jih lahko dvignete kadarkoli.

Koliko lahko privarčujem do leta 2040**

Primer varčevanja: 25 let, 100 evrov mesečno, štiriodstotni povprečni letni donos

infond | Foto:

Vlagatelj, ki bo v sklad Infond 2040 mesečno 25 let nalagal 100 evrov, bo imel ob povprečnem letnem štiriodstotnem donosu ob koncu varčevanja v Infondovem skladu privarčevanih predvidoma 51 tisoč evrov. Teh 51 tisoč evrov si lahko izplača takoj ali postopoma v naslednjih 15 letih v obliki dodatne mesečne rente v višini 250 evrov, in to ob konservativni predpostavki ničodstotnega donosa.

Izračuni, v katerih lahko sami nastavljate vrednosti vplačil, čas varčevanja, predvideno donosnost in izdelujete simulacijo izplačil, so vam na voljo na https://www.infond.si/za-starost.


Ključne značilnosti sklada Infond 2040:

  • prava kombinacija naložb.
  • brez vstopnih stroškov,
  • brez izstopnih stroškov***,
  • privarčevana sredstva so vam dosegljiva kadarkoli,
  • vaša sredstva upravlja ekipa nagrajenih upravljavcev.

 

Pridobite več informacij o skladu in osvojite 600 evrov denar nagrada | Foto:

Prijavite se in sodelujte v Infondovi nagradni igri.

*Zaradi sestave naložb podsklada je verjetno, da bo vrednost enote v prihodnosti nihala. Podsklad je namenjen dolgoročnim vlagateljem, ki bodo sredstva vložili za daljše časovno obdobje.

**Izračun je informativne narave in ne predstavlja obljube donosnosti v izbranem obdobju. KBM Infond ne prevzema nobene odgovornosti na podlagi predmetnega informativnega izračuna ter ne odgovarja za morebitne napake in odstopanja pri izračunu. Privarčevana vrednost temelji na vrednosti 100,00 evra mesečno vplačevanih sredstev v času 25 let, ob povprečni letni donosnosti štiri odstotke. Dejanska letna donosnost je lahko višja ali nižja od upoštevane povprečne letne donosnosti. Izračun mesečne rente predvideva 15 let mesečnih izplačil ob izjemno konservativni predpostavki povprečne letne donosnosti nič odstotkov. Del sredstev, za katerega bo ob izplačilu poteklo manj kot 20 let od vplačila, je lahko podvržen obdavčitvi.

***Po preteku treh let od posameznega vplačila.

Infond 2040, podsklad ciljnega datuma, upravlja KBM Infond, družba za upravljanje, d.o.o. – Skupina Nove KBM, Vita Kraigherja 5, 2000 Maribor. Prospekt in ključni podatki za vlagatelje so vlagateljem v slovenskem jeziku na voljo v elektronski obliki na www.infond.si, v papirni obliki pa na vseh vpisnih mestih in sedežu družbe v času uradnih ur.

Ne spreglejte