Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Lyxor PR članek

Sreda, 6. 9. 2017, 7.00

6 let, 7 mesecev

Trgovanje s kriptovalutami na voljo v Sloveniji

Oglasno sporočilo

Aprila 2010 je bila cena enega bitcoina 0,003 dolarja, medtem ko ta danes stane več kot tri tisoč dolarjev. Če bi pred sedmimi leti investirali sto dolarjev v bitcoin, bi danes imeli 83 milijonov.

bitcoin | Foto:

Takoj, ko so na Wall Streetu začeli več pozornosti posvečati bitcoinu, so se pojavili novi tekmeci v svetu kriptovalut, ki grozijo, da preglasijo nekdanjega voditelja. Eden od njih je ethereum, ki danes pokriva 32 odstotkov celotne vrednosti vseh kriptovalut (bitcoin obsega 38 odstotkov), drugi pa Litecoin. Njuna skupna vrednost je prvič prestopila mejnik ene milijarde dolarjev.

Fortrade je za vse, ki jih zanima učenje, kako trgovati s ceno kriptovalut, ali tiste, ki vlagajo vase in preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno kriptovalut (t. i. CFD). Knjiga je primerna za vse ravni usposobljenosti, prenesete pa si jo lahko prek spodnje povezave.

V tem času je mnogo držav bitcoin razglasilo za legitimno valuto, kar je v veliki meri pozitivno vplivalo na njegovo ceno. Na Japonskem so v zadnjem času številni trgovci na drobno omogočili nakup z bitcoinom, kar je pozitivno vplivalo na ceno te kriptovalute v prejšnjem mesecu za skoraj 80 odstotkov. Japonska je tako postala največji trg za bitcoin v svetu.

bitcoin | Foto:

Eden od razlogov, zakaj se je cena bitcoina letos povečala, je, da ni pod vplivom državnih vlad. Bitcoin se spremlja prek spletne javne evidence, znane kot blockchain. Bitcoini se proizvajajo v procesu, imenovanem rudarjenje, kar je dejansko reševanje kompleksnih matematičnih problemov.

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več, kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, niti za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično vsaka oseba, ki se ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Ne spreglejte