Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2017,
11.17

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Fakulteta za komercialne in poslovne vede

Foto: Thinkstock in FKPV

Natisni članek

advertorial izobraževanje študij poslovne vede FKPV

Sreda, 30. 8. 2017, 11.17

2 meseca, 1 teden

Po čem se razlikujeta pravi poslovnež in Bill Gates?

Vsebino omogoča Fakulteta za komercialne in poslovne vede

Foto: Thinkstock in FKPV

Izobraževanje je v poslovnem svetu proces, ki se ne bi smel nikoli končati. Čeprav so med poslovneži tudi izjemno uspešni posamezniki, ki se na izobrazbo dobesedno požvižgajo, pa lahko doseganje višje ravni izobrazbe v času kariere samo pozitivno vpliva na našo poslovno uspešnost.

študij delo pisarna podjetništvo | Foto:

Nenavadni zgledi niso pravilo

Poslovneži, ki so že zgodaj pustili šolo in so bili kljub temu izjemno uspešni, so velikokrat vzgled, ko želimo najti izgovor, zakaj izobraževanje nima prave vrednosti. A poslovneži, kot so Mark Zuckerberg, Steve Jobs in Bill Gates, so redki primeri tako neverjetne kombinacije, kot je poslovni uspeh brez izobrazbe.

Poslovni svet je veliko bolj zapleten sistem, ki ne deluje tako preprosto, kot si želimo, ko sanjamo o uspehu. Resnica je ravno nasprotna od pravljičnih podob, ki jih odsevajo nekatere redke zgodbe o uspehu.

Obrniti ladjo v pravo smer

študij delo pisarna podjetništvo | Foto:

Kariera, ki jo tako vestno in z veliko truda začnemo graditi že kot študentje, se velikokrat začne obračati malce po svoje. Takrat je čas, da stvari vzamemo v svoje roke. Poskušajmo se čim bolj potruditi, da bomo vsaj tam, kjer imamo nekaj vpliva, naredili vse, da bomo kariero upravljali po svojih načrtih.

#Izobrazba

FKPV | Foto: Izobrazba je že ena takšnih stvari. Stopnjo izobrazbe, ki smo jo pridobili v študentskih letih, lahko uspešno nadgradimo z izrednim študijem na eni od fakultet, ki razume naše potrebe. Študenti, ki se v šolsko klop odpravijo, ko so že polno zaposleni, imajo povsem drugačne zahteve, potrebe in želje. Prav je, da si poiščemo fakulteto, ki nam bo lahko čim bolj ustregla. Tako bomo lahko še naprej vodili uspešno kariero in imeli tudi zasebno življenje.

#Razgledi

Kako uspešna bo karierna pot vsakega poslovneža, je močno FKPV | Foto: odvisno od tega, kako zagreto spremlja dogajanje v domačem in mednarodnem poslovnem okolju, ki se nenehno spreminja. Bodimo vedno na preži in prek različnih kanalov spremljajmo napredek na tehničnem področju. Digitalni svet nam omogoča izjemno širok pogled. Zaradi hitrega razvoja na tem področju pa se moramo tudi sami čim bolj zanimati za vse novosti.

#Sprememba

Sreča, delo ,veselje, pisarna | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Življenjske odločitve, ki jih sprejemamo kot mladostniki, vplivajo na vse naše življenje. Mogoče se glede poklica nismo prav odločili, ali pa nas je življenje zaneslo na druge poti in si v zrelejšem obdobju želimo spremembo. Spremembo poklica ali pa kar celotne kariere. Tudi to je mogoče. Izkušnje in veščine, ki smo jih pridobili na dozdajšnji poklicni poti, nam lahko koristijo tudi pri iskanju novih zaposlitvenih možnosti. Če temu prištejemo še dodatno izobrazbo, smo na dobri poti, da bomo zaživeli svoje sanje.

#Drznost

študij meditacija pisarna delo | Foto: Zahtevna strokovna dela s širšega področja poslovnih ved na različnih ravneh v podjetjih zahtevajo dobro podkovanega strokovnjaka, ki ga ne bo odvrnil noben poslovni izziv. Teh seveda nikoli ne manjka ne glede na to, za kakšno podjetje ali organizacijo gre in kako uspešna je na svojem področju. Največja ovira pri tem je lahko neznanje oziroma premalo izkušenj. Z dodatnim izobraževanjem bomo težke naloge spremenili v povsem obvladljive izzive. Drznost je vrednota, ki nam bo koristila, ko bomo oklevali pred odločitvijo o dodatni izobrazbi, ne glede na to, ali si želimo spremeniti kariero ali nam delo nalaga nove naloge.

#Odločitev

Ko ugotovimo, da v poslovnem svetu ne glede na področje delovanja izobrazba nekaj šteje in lahko napredujemo le tako, da bomo osebno in strokovno rasli, se je treba samo še odločiti. Uspeh v večjih podjetjih je namreč tesno povezan s stopnjo izobrazbe. Še posebej če želimo napredovati po hierarhični lestvici navzgor. Če spreminjamo svoj poklic, pa je odločitev še posebej težavna in zahteva dobro mero poguma.

Izbira prave fakultete

FKPV | Foto:

Komu bomo zaupali v iskanju novih znanj? Ponudbe na trgu izobraževanja je veliko, vedno več je tudi zasebnih fakultet, zato je treba znati poiskati pravo zase.

S področja poslovnih ved je pri nas zelo cenjena Fakulteta za komercialne in poslovne vede (FKPV), ki se je uveljavila kot ena prvih zasebnih fakultet s področja poslovnih ved.

Ponuja študijske programe s področja komerciale, varnostnega menedžmenta, turizma in poslovne informatike, in sicer na treh stopnjah. Študenti delajo po najsodobnejših metodah učenja, vse vsebine pa so dostopne tudi v e-učilnici.

Izjemno cenjena je možnost oblikovanja individualnega predmetnika, ki ga FKPV omogoča izrednim študentom.

Dokazano kakovostni programi

FKPV | Foto:

Programe FKPV je potrdila Nacionalna agencija republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS), leta 2015 pa je fakulteta prejela tudi mednarodno akreditacijo agencije ACQUIN, ki je ena najuglednejših institucij za presojo kakovosti v visokem šolstvu ter članica evropskih združenj EQUAR in ENQUA.

Kot največja zasebna fakulteta pokriva velik del Slovenije, saj imajo svoje enote v Celju, Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti in Slovenj Gradcu. Do zdaj je pri njih šolanje končalo več kot 4.207 diplomantov, 483 magistrov in 17 doktorjev.

Bogata izbira študijskih smeri

FKPV | Foto:

Fakulteta ima javno veljavni študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe diplomirani ekonomist (VS), diplomirani poslovni informatik (VS), diplomirani varnostni menedžer (VS) in diplomirani organizator turizma (VS).

Zelo iskani so podiplomski oziroma bolonjski magistrski študijski programi. Na FKPV lahko pridobimo nazive magister poslovne informatike, magister poslovnih ved in magister turizma.

Visokošolski študijski programi I. stopnje:

Magistrski študijski programi II. stopnje:

  • Komerciala II (moduli: globalno trženje, računovodstvo in kontroling ter podjetniške finance)
  • Poslovna informatika II (modula: menedžment informacijskih sistemov in spletne aplikacije)
  • Turizem II (modula: turistična destinacija in hotelirska industrija)

Doktorski študijski programi III. stopnje: Poslovne vede III

 

Oglejte si predstavitveni video:

Informativni dnevi FKPV za študijsko leto 2017/18

Visokošolski študijski program I. stopnje in magistrski študijski program II. stopnje:

  • FKPV | Foto: četrtek, 7. september 2017, ob 16.30 in
  • četrtek, 28. september 2017, ob 16.30 uri.

Lokacije:

  • Celje, Fakulteta za komercialne in poslovne vede, Lava 7, 3000 Celje (stara Ingradova zgradba)
  • Ljubljana, BIC Ljubljana, Cesta v Mestni log 47
  • Maribor, Academia, d. o. o., Glavni trg 17 b
  • Nova Gorica, Lampret Consulting, d. o. o., Ulica Tolminskih puntarjev 4
  • Murska Sobota, Ekonomska šola MS, Višja strokovna šola, Noršinska ulica 13
  • Slovenj Gradec, ŠCSG, Višja strokovna šola, Koroška ulica 11

Doktorski študijski program III. stopnje:

  • Matična enota Celje, Fakulteta za komercialne in poslovne vede, Lava 7, 3000 Celje in dislocirana enota Ljubljana, BIC, Cesta v Mestni log 47.

Več informacij:

Ne spreglejte