Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 11. 2016,
7.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

1

Natisni članek

Moja služba zaposlitev razgovor

Torek, 29. 11. 2016, 7.50

6 let, 6 mesecev

Podkupil jih je s krofi, da je prišel na razgovor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

1

Foto: Instagram

Lukas se je pri 25 letih iz Evrope preselil v ZDA. Da bi našel službo, se je odločil za nekoliko drugačen pristop. Delodajalcem, s katerimi je želel delati, je dostavil škatlo krofov s posebnim sporočilom.

Vsak iskalec zaposlitve se ob prijavi na prosto delovno mesto vpraša, kako prepričati delodajalca, da bo med vsemi prispelimi prijavami ravno njega poklical na razgovor. Petindvajsetletnemu Lukasu, ki se je iz Litve preselil v ZDA, je z inovativnim pristopom uspelo ravno to.

Znašel se je v mestu, kjer je konkurenca velika

S petimi leti izkušenj na področju tehnologije, ki si jih je nabral v domači Vilni, je ob prihodu v San Francisco začel iskati službo. Spoznal je, da bo to velik izziv: "Kako daleč lahko grem v mestu, kjer je konkurenca ogromna in kjer ne poznam nikogar, ob tem pa nimam delovnih izkušenj v ZDA in bom moral povsod začeti od začetka?" se je, kot je povedal za angleški časopis Metro, spraševal Lukas. Domislil se je inovativne ideje, ki ga je pripeljala na številne razgovore.

 

Short stay in CHI city, on Monday morning leaving to San Francisko!

A photo posted by Lukas Yla (@lukasxyz) on

Njegov življenjepis ni pristal v košu, ampak v želodcu

Oblečen v uniformo enega od ameriških podjetij za dostavo je obiskal podjetja, kjer je želel delati, in jim dostavil krofe. Na škatlo s krofi je zapisal: "Večina življenjepisov pristane v smeteh, moj bo v vašem trebuhu." V škatlo je priložil tudi posebno sporočilo:

Pozdravljeni,

ne gre za napako. Pretvarjal sem se, da sem dostavljavec, da bi bil moj življenjepis dostavljen vam osebno. Kot ste opazili, se stvari lotim nekoliko drugače in – kar je najpomembneje – rad jih tudi končam. Moje ime je Lukas; sem strokovnjak za marketing in imam pet let izkušenj. Občudujem vaše podjetje in bi rad delal za vas.

Imel je že deset razgovorov za službo

Lukasova ideja se je izkazala za zelo uspešno. Kot je povedal, je krofe s svojim sporočilom dostavil že na več kot 40 naslovov, zaradi česar je dobil že več povabil na razgovor. "Do zdaj sem imel že deset intervjujev, pa krofov sploh še nisem dostavil vsem podjetjem, ki jih občudujem. Kadroviki, tržniki in vsi ljudje nasploh imajo radi tak pristop, saj je nekaj, česar ne pričakujejo, zabaven in zunaj ustaljenih okvirov."


Preberite še: 

Znaki, ki jih na razgovorih za službo ne smete spregledati

Zakaj vas po razgovoru za službo niso poklicali nazaj

Delodajalec me je na razgovoru vprašal, ali hodim v cerkev


 

Ne spreglejte