Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 3. 2017,
20.21

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Natisni članek

zaposlovanje Krka Anja Kopač Mrak Komunala Brežice Lotrič Meroslovje

Četrtek, 23. 3. 2017, 20.21

7 let

Najboljši zaposlovalci leta 2016 so ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Krka | Foto STA

Foto: STA

Zmagovalci 10. medijskega raziskovalnega projekta Zlata nit in s tem najboljši zaposlovalci leta 2016 so postali Krka v kategoriji velikih podjetij, javno podjetje Komunala Brežice v kategoriji srednjih podjetij in Lotrič Meroslovje v kategoriji malih podjetij. Priznanja je podjetjem podelila ministrica za delo Anja Kopač Mrak.

Najboljšim zaposlovalcem so priznanja podelili na slavnostni razglasitvi v Lutkovnem gledališču Ljubljana.

Finalisti izbora v kategoriji velikih podjetij so bili še Alpe-Panon, AMZS, Cetis, Gorenjska banka, trgovina Hofer in Lidl Slovenija. Med srednje velikimi podjetji so se v finale poleg Komunale Brežice prebili Agitavit Solutions, Četrta pot, Elaphe, Plinovodi, RLS Merilna tehnika in Sportradar. Med malimi podjetji so končnega zmagovalca izbirali še med podjetji Intera, Kompas Xnet, List, Mega M, Optiweb in Tu-val.

V desetih letih izbora Zlata nit je sodelovalo 347 različnih podjetij, zaposleni so rešili skupno 73.537 anket, organizatorji pa razglasili 91 finalistov izbora. "Prav kontinuiteta sodelovanja daje podjetju orodje, ki mu zagotavlja odlično podporo pri razvoju in uvedbi različnih metod za vodenje in rast zaposlenih," so poudarili na Dnevniku.

Komisija je finaliste izbrala na podlagi ocene kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo, ki so jo zaposleni podali z anketo, in podatkov o poslovanju. Končna ocena je izračunana kot tehtano povprečje rezultatov ankete med zaposlenimi (80 odstotkov) in uravnoteženih kazalnikov uspeha podjetja (20 odstotkov). Februarja so s finalisti opravili tudi intervjuje, osredotočene na ugotavljanje voditeljstva.

V sklopu projekta Zlata nit poteka tudi izbor najboljše zlate prakse. Projekt, organiziran na pobudo zaposlovalcev, odkriva tista podjetja, ki so se v tekočem letu izkazala s posebnimi projekti, praksami, pristopi, akcijami, idejami ali aktivnostmi, usmerjenimi v organizacijske pristope in kolektivni napredek. Gre za preproste, a drzne ideje, ki spodbujajo notranje podjetništvo, inovativnost, dvigujejo organizacijsko kulturo in njen razvoj.

Med 19 prijavljenimi zlatimi praksami so izbrali tri finalistke, in sicer tiste, ki so jih prijavila podjetja AMZS, Center odličnosti v financah in Lek. Prvo mesto je osvojil Lek s projektom Vrnitev možganov v Slovenijo: Bio karierni zajtrk.

Ne spreglejte