Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 6. 2017,
9.55

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča DOBA Fakulteta

Foto: Thinkstock in DOBA Fakulteta

Natisni članek

advertorial kariera izobraževanje online študij DOBA Fakulteta

Četrtek, 8. 6. 2017, 9.55

2 meseca, 1 teden

Kako do diplome, ki bo nadgradila karierno pot s pomočjo online študija?

Vsebino omogoča DOBA Fakulteta

Foto: Thinkstock in DOBA Fakulteta

Preden se začnemo spogledovati z idejo, da bi izobrazbo nadgradili z online študijem, preverimo, kako tak študij poteka in kaj poleg prenosnika potrebujemo za diplomo.

online študij računalnik delo služba pisarna | Foto:

Približno 95 odstotkov objav za delovno mesto vključuje zahtevano stopnjo izobrazbe in lahko ste Nobelov nagrajenec, a če nimate ustreznega dokazila o formalni izobrazbi, nimate pogojev, da bi zasedli delovno mesto.

Osebno in karierno napredovanje od doma

Ideja, da bi študirali v varnem zavetju doma ali pa v miru počitniške hišice, je privlačna še posebej za tiste, ki nimajo časa ali želje vsakodnevno izpolnjevati študijskih obveznosti na fakulteti.

Predvsem za posameznike, ki si v hitrem tempu življenja ne predstavljajo, da bi pridobili novo diplomo in si ob tem nakopali dodatne obveznosti, je lahko online študij praktična rešitev.

Zaposlene osebe, ki bi rade nadgradile izobrazbo in si želijo nov korak v poklicni karieri, lahko prav to, da je treba fakulteto dejansko obiskovati, odvrne od novih ciljev, s tem pa tudi novih priložnosti.

Prav za njih je najboljša izbira online študij, ki v svetu postaja vedno bolj priljubljen način izobraževanja.

Neskončna paleta programov

online študij računalnik delo služba pisarna | Foto:

Prednosti in možnosti spletnega študija je namreč tako veliko, da lahko prav vsak najde študijski program, ki ustreza njegovim željam in potrebam.

Online študijskih programov v svetu je vedno več, v Sloveniji pa že nekaj let ledino na tem področju orje DOBA Fakulteta, kjer vsako leto opažajo več vpisov. Študentom ponujajo aktualne programe, uporabna in sodobna strokovna znanja z novimi vsebinskimi elementi, razvoj mehkih kompetenc ter inovativne pristope učenja.

Zakaj je Dobin model online študija drugačen?

DOBA Fakulteta študij | Foto:

Je edini mednarodno akreditiran online študij v Sloveniji in popolnoma prilagojen zaposlenim. Čas študija prilagajate svojemu načinu življenja, študirate samo en predmet naenkrat, naloge opravljate sproti vsak teden. Ponujajo vam podporo online mentorja sedem dni v tednu.

Online študij je enakovreden klasičnemu študiju. Online programi DOBA Fakultete so akreditirani v skladu z nacionalnimi merili za akreditacijo ter zunanjo evalvacijo visokošolskih zavodov in študijskih programov.

Dobin model online študija je mnogo več kot poslušanje posnetkov predavateljev, saj je prilagojen mednarodnim standardom, poteka v virtualnem učnem okolju, 100-odstotno online, z nenehno pedagoško in drugo strokovno podporo.

TOP 10 prednosti online študija v primerjavi s klasičnim načinom:

  • online študij računalnik delo služba pisarna | Foto: Hitreje in učinkoviteje končamo šolanje, učno okolje omogoča aktiven in praktičen študij.
  • Online mentorji in drugi sodelavci z DOBA Fakultete so ves čas na razpolago.
  • Boljše kompetence s področja računalništva in novih tehnologij ter komuniciranja.
  • Na uvodnih dneh se naučimo učinkovitega online študija.
  • Učilnico imamo na dosegu roke, gradiva so ves čas dosegljiva online.
  • Privarčujemo čas in denar.
  • Lažje se posvetimo službenim obveznostim.
  • Karieri in družini se lahko posvetimo tudi ob študiju.
  • Boljše možnosti za študij, ker ni motečih dejavnikov iz okolja.
  • Nova poznanstva.
"Opravljanje tedenskih nalog mi vzame kar nekaj časa, saj moram prebrati kar nekaj gradiva, pripraviti veliko različnih nalog, se usklajevati s timom in se udeležiti webinarja, a zadovoljstvo, ki ga čutim, ko uspešno opravim predmet in sem vse bližje svojemu cilju, vse odtehta," je povedala online študentka Katja.

Online študij? Seveda, kaj pa izpiti?

online študij računalnik delo služba pisarna | Foto:

Imate še vedno pomisleke? Brez skrbi, tudi zaradi izpitov ni treba zapustiti doma ali službenih obveznosti, saj tudi izpiti potekajo online.

Na svoj prenosnik namestimo program, ki ga fakulteta uporablja za izvajanje online izpitov. Namestitev in uporaba sta povsem preprosti.

Pisanje online izpita lahko primerjamo s pisanjem klasičnega izpita v učilnici. Razlika je v uporabi sodobnih orodij in drugačnega okolja.

Pred pisanjem testa moramo poskrbeti za stabilno internetno povezavo, na računalnik moramo namestiti spletno kamero in pripraviti dokument s fotografijo za poznejšo identifikacijo.

Med pisanjem ne smemo uporabljati slušalk, mobilnih telefonov ali dodatnega računalnika. Prav tako moramo biti v prostoru sami, v njem ne sme biti knjig ali drugega gradiva. Program nas jasno vodi po korakih, s katerimi osebju fakultete dokažemo, da se teh pravil natančno držimo. Če ta pravila kršimo, nas doletijo sankcije.

Šele ko ta postopek preverjanja opravimo do konca, se začne pisanje izpita.

Želja po znanju je glavna motivacija

Čeprav je online študij izjemno prilagojen življenjskemu slogu posameznika, pa to še zdaleč ne pomeni, da za študij ne potrebujemo dobre organizacije časa, discipline za oddajo nalog v določenih rokih in seveda želje po novih znanjih, ki mora prihajati z naše strani.

Na DOBA Fakulteti nam ponujajo brezplačen vpogled v njihovo učno okolje, kjer lahko poiščemo nekaj primerov nalog. Na voljo je tudi vrsta zanimivih videoposnetkov o poteku online študija pri njih.

Vsako leto večja izbira online programov na DOBA Fakulteti

DOBA Fakulteta študij | Foto:

Online dodiplomski programi:

Za več informacij o programu izpolnite informativno prijavo.

Online magistrski programi:

Za več informacij o programu izpolnite informativno prijavo.
Klasični in online informativni dan je vsak teden junija. Preverite termine.
Za letak in informacije o programu izpolnite informativno prijavo že danes.
Osebno svetovanje je mogoče vsak delovni dan – rezervirajte si termin na fakulteta@doba.si.
Rok prijave je 30. junij!

 

Ne spreglejte