Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2017,
9.19

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

samostojni podjetnik podjetnik podjetništvo Zavod za zaposlovanje

Torek, 14. 3. 2017, 9.19

7 let, 1 mesec

5.000 evrov subvencije za ženske, ki želijo biti podjetnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
posel, pisarna, podjetništvo | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Višje izobražene ženske brez zaposlitve, ki se želijo podati na samostojno poslovno ali poklicno pot, se lahko tudi letos spomladi in jeseni udeležijo poglobljenega podjetniškega usposabljanja, po njegovem koncu pa pridobijo subvencijo za samozaposlitev.

Spomladansko usposabljanje se bo začelo sredi aprila in trajalo dva meseca na petih lokacijah po Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novi Gorici in Novem mestu, pojasnjujejo na zavodu za zaposlovanje.

Zainteresirane kandidatke se morajo v čim krajšem času obrniti na osebnega svetovalca pri uradu za delo, kjer so prijavljene kot brezposelne. Tam bodo dobile vprašalnik, ki ga morajo izpolniti, saj je podlaga za presojo možnosti vključitve v usposabljanje. Rok prijave za spomladansko usposabljanje je 27. marec.

Pogoji za vključitev v program:

  • slovensko državljanstvo,
  • status brezposelne osebe najmanj tri mesece,
  • višja strokovna izobrazba,
  • zanimiva poslovna ideja,
  • želja, pogoji in možnosti za samozaposlitev.

Enkratna finančna pomoč v višini 5.000 evrov

Ženske bodo po dvomesečnem usposabljanju prejele certifikat, če bodo izpolnjevale še vse druge pogoje v programu, pa se bodo lahko samozaposlile in pridobile 5.000 evrov subvencije za samozaposlitev.

Gre za enkratno finančno pomoč v obliki nepovratnih sredstev, ki naj bi jim pomagala začeti samostojno dejavnost in uresničiti poslovno idejo. Podjetje morajo odpreti v Sloveniji in mora delovati vsaj dve leti.

Udeleženke usposabljanja bodo prejele tudi povračilo potnih stroškov in dodatek za aktivnost glede na dejansko udeležbo v programu.

Lani se je za podjetnice usposobilo več kot 400 žensk

V podjetniško usposabljanje je bilo lani vključenih 425 udeleženk. Po koncu se jih je kar 84 odstotkov samozaposlilo in podpisalo pogodbo o dodelitvi subvencije za samozaposlitev. Letos spomladi in jeseni je medtem predvidenih do 500 vključitev.

V usposabljanje se lahko vključijo ženske iz vse Slovenije, ki so v evidenco brezposelnih prijavljene najmanj tri mesece, imajo najmanj višjo strokovno izobrazbo, zanimivo poslovno idejo, željo, pogoje in možnosti za samozaposlitev. Znanje, ki ga bodo pridobile s poglobljenim podjetniškim usposabljanjem, naj bi jim pomagalo začeti in nadaljevati samostojno poslovno pot oz. uresničiti poslovno idejo.

Ne spreglejte