TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
16.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 16.00

8 let

Pogovori glede Vegrada še potekajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pogovori vodstva Vegrada z upniki in lastniki glede načrta prestrukturiranja še potekajo oz. so v zaključni fazi.

Kakšni so rezultati, bodo vključene strani ugotavljale na sklepnem sestanku, ki bo predvidoma naslednji teden, nato bo o tem razpravljal tudi nadzorni svet družbe, je povedal prvi nadzornik Vegrada Klemen Boštjančič. Vegrad v hudih likvidnostnih težavah Velenjsko gradbeno podjetje Vegrad, ki se je tudi zaradi krize na področju gradbeništva znašlo v hudih likvidnostnih težavah, ima že dva meseca blokirane poslovne račune in je v postopku načrtovanega prestrukturiranja. Nadzorni svet družbe je sredi februarja potrdil nujne kratkoročne ukrepe, hkrati pa vodstvu naložil izdelavo dolgoročnega načrta prestrukturiranja.

Število zaposlenih bodo letos zmanjšali s 1700 na okoli 1000 O načrtu prestrukturiranja, ki je po navedbah družbe usmerjen v dolgoročni obstoj podjetja, se vodstvo z upniki, to je bankami in dobavitelji, ter lastniki pogovarja že več tednov. Med drugim Vegrad načrtuje, da bo število zaposlenih letos s 1700 zmanjšal na okoli 1000, kar je tudi posledica za okoli tretjino nižje načrtovane realizacije, kot pa jo je podjetje ustvarilo lani.

Prodaja Celovških dvorov kot kratkoročni ukrep prestrukturiranja Med pomembne kratkoročne ukrepe prestrukturiranja spada zaključek gradnje in odprodaja nepremičnin v ljubljanski stanovanjski soseski Celovški dvori. To bi, kot je nedavno dejala glavna direktorica družbe Hilda Tovšak, pripomoglo k rešitvi likvidnostnega položaja družbe. Vegrad je pred tednom dni za okoli tretjino znižal cene teh stanovanj, z izkazanim zanimanjem za nakup pa so v družbi zadovoljni.

Košič: Zanimanje presega pričakovanja Kot je sporočil direktor gradnje za trg v podjetju Matej Košič, zanimanje presega pričakovanja. "V manj kot tednu dni od objave novega cenika nepremičnin v soseski smo potencialnim kupcem rezervirali kar nekaj stanovanj oz. lokalov, podpisujemo pa tudi že prve pogodbe," je pojasnil.

Ob znižanju cen stanovanj v Celovških dvorih pred tednom dni je bilo kupcem od skupno 833 stanovanj na voljo še 230 stanovanjskih enot, katerih cene se gibljejo od 1990 do 2350 evrov za kvadratni meter. Koliko od teh stanovanj so v Vegradu medtem že prodali oz. rezervirali za kupce, v podjetju ne pojasnjujejo.

Dogovor o izplačilu zaostalih plač je usklajen s sindikatom družbe Vegrad Podjetje ima sicer zaradi blokade poslovnih računov težave z izplačili plač zaposlenim. Potem ko je družba februarske plače zaposlenim v proizvodnji večinoma izplačal v ponedeljek, so zaposleni v režiji v torek dobili le akontacijo plač, preostanek pa naj bi prejeli v naslednjih dneh, je sporočila direktorica za splošno in kadrovsko področje Branka Gabrijel. Dodala je, da je dogovor o izplačilu usklajen s sindikatom družbe Vegrad.

Ne spreglejte