TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
19.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 19.42

8 let

Plovejo po morju in zraku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sredi aprila bosta na Obali začeli obratovati dve prometni povezavi. Prvič bo odprta letalska linija med Beogradom in Portorožem, novo sezono pa bo začel tudi katamaran Prince of Venice.

15. aprila bodo na Aerodromu Portorož pristali prvi turisti iz Beograda, ki bodo s svojim prihodom simbolično krstili novo letalsko linijo med srbsko prestolnico in slovenskim "pristaniščem rož". Že dva dni kasneje, 17. aprila, pa se bo na prvo morsko pot v sezoni odpravil tudi Beneški princ, ki bo vse do jeseni potnike vozil na ogled tega svetovno znanega mesta na vodi.

Ideja o letalski povezavi z Beogradom že pred štirimi leti V Kompasu veliko stavijo na oba turistična aduta, s katerima nameravajo popestriti tokratno poletno turistično sezono. Letalska linija med Beogradom in Portorožem je rezultat drugega poskusa "spočetja" tega projekta, ki so si ga zamislili že pred štirimi leti, a ni ugledal luči sveta.

Z združenimi močmi jim je uspelo Tokrat so se turistični delavci očitno bolj zavzeli za njegovo uresničitev, saj so oblikovali neformalni konzorcij, v katerem so tudi finančno združili moči Hoteli LifeClass in Bernardin Group, Turistično združenje Portorož, Slovenska turistična organizacija in Kompas. Na kup so zbrali zajetnih 100.000 evrov, ki predstavljajo osnovni kapitalski vložek za plačilo 20 letalskih rotacij. Ena rotacija, torej polet letala iz Beograda v Portorož in nazaj, stane namreč kar 8000 evrov. V celoti je ta "avio projekt" težek 160.000 evrov, kar pomeni, da bodo s komercialnim delom prodaje letalskih kart pokrili razliko v znesku.

"Najbližje evropsko morje" "Do zdaj smo že prodali sto kart," je zadovoljen direktor Kompasa Portorož Marko Tancer, ki dodaja, da je izjemnega pomena, da se je Portorož prvič v svoji zgodovini znašel v rezervacijskem sistemu Amadeus, kar mu bo omogočilo večjo prepoznavnost tudi v svetovnem merilu. Obenem Tancer optimistično napoveduje, da je Beograd z 2,5 milijona prebivalcev hvaležen turistični trg, ki lahko ob pravšnji promociji, začinjeni s sloganom "Najbližje evropsko morje", v Portorož privabi številne obiskovalce. "Od 250.000 do 300.000 Beograjčanov si lahko privošči takšno potovanje," je prepričan.

Bodo pristan Beneškega princa prestavili v Koper? Sicer pa v Kompasu velika pričakovanja gojijo tudi ob ponovnem zagonu motorjev 21 let starega katamarana Prince of Venice. Sprva bo vozil le ob sobotah, v poletni sezoni, ko se slovenskim potnikom pridružijo še Avstrijci, Nemci in Rusi, pa še druge dneve. Tancer ob tem še opozarja, da se lahko kmalu zgodi - oziroma ko bo tako odločila organizacija IMO -, da bo moral Beneški princ oditi iz Izole in kot matični pristan izbrati koprski potniški terminal.

Ne spreglejte