Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2022,
7.40

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Ajda Mlakar Sanja Grohar Planet Vau

Torek, 1. 2. 2022, 7.40

2 leti, 3 mesece

Planet Vau

Naša vremenarka pravi: "Ob petkih sem še posebej poskočna" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

V oddaji Planet Vau, ki jo lahko na Planetu spremljate vsako soboto ob 18.20, smo se tokrat pogovarjali z vremenarko Ajdo Mlakar, ki vam vremenske novice podaja vsako jutro v oddaji Jutro na Planetu. V pogovoru je razkrila, da vsako jutro pred vremenarsko plazmo zapleše in da ji ure baleta, ki se jih je udeleževala v otroštvu, pridejo zelo prav.

Ajda Mlakar se je kot vremenarka ponovno vrnila na Planet TV. V oddaji Jutro na Planetu, ki jo lahko na našem programu ujamete vsako jutro ob 7.25, je namreč nadomestila Anjo Žirovnik. "To je tako kot kolo. Ko ga znaš enkrat voziti, to vedno znaš," je v začetku intervjuja opisala svojo vrnitev. Vremenarka pa si dneva ne zna predstavljati niti brez smeha niti brez plesa. Ajda je razkrila, da je včasih trenirala balet in da ji vsi mehki in elegantni gibi pridejo še danes zelo prav.

Leta štejejo
Planet TV V novi oddaji bomo ugibali leta s Klemnom Bučanom

Nato je tudi demonstrirala, kako jih upošteva pri napovedovanju vremena. "To je prava vremenska koreografija, ki se glede na vreme vsak dan malce spremeni. Včasih malo manj poskočna, drugič malo bolj," je še dodala Ajda. Vremenarka je potem koreografijo zopet predstavila v praksi, ob tem pa nasmejano izpostavila: "Ob petkih sem še posebej poskočna, ponedeljki so pa malo bolj stacionarni."

Ajda Mlakar je razkrila, da včasih med napovedovanjem vremena tudi ona stori kakšno napako, ki je pogosto posledica globine studia. "Te naši gledalci ne vidite. Če jaz iz svoje primarne pozicije pokažem na osrednjo Slovenijo, boste vi na televiziji verjetno videli Koroško. Tako da je treba malce preučiti svoje premikanje po studio, ampak tudi tu velja, da vaja dela mojstra, če mojster dela vajo," je še pojasnila vremenska napovedovalka.

Denis Porčič Chorchyp
Planet TV Tako se pripravi Chorchypova najljubša jed #video

Poleg televizije pa je posebna strast voditeljice tudi radio. Amapak ne glede na to se na Planetu zopet počuti kot doma. "Skodelico že imam, samo še copate si prinesem," je malce za šalo, malce zares dodala Ajda. Intervju je zaključila z napovedjo, da bo vreme krasno in da moramo sami poskrbeti, da se bomo imeli dobro: "Ne uporabljajte vremena za izgovor, ker vreme ni nič krivo."

Magazinsko oddajo Planet Vau, ki jo vodi Sanja Grohar, si lahko na Planetu ogledate vsako soboto ob 18.20. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Poroka na prvi pogled
Planet TV Ne boste verjeli, kako je videti danes #foto
Planet Vau
Planet TV Tako se druga druge spominjajo s prve avdicije pred 20 leti #video
Planet Vau
Planet TV Slovenski igralci razkrili svoje najbolj nenavadne izkušnje z avdicij #video
Planet Vau
Planet TV Preverite, kako nastajajo drzne "boudoir" fotografije #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte