Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 2. 2023,
12.12

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

nadzorni svet Luka Koper Planet 18 Planet TV

Torek, 7. 2. 2023, 12.12

1 leto, 2 meseca

Planet 18

Politična čistka v Luki Koper #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Politična čistka v enem naših največjih državnih podjetij − Luki Koper. Kljub rekordnemu zaključku lanskega leta z zgodovinskim pretovorom in izjemnimi poslovnimi rezultati je državni holding, ki ga obvladujejo zaupniki Roberta Goloba, odpoklical celoten nadzorni svet, imenovan v času prejšnje vlade. Ključno vprašanje pa je, ali temu sledi tudi menjava zelo uspešne uprave. 

Planet 18
Planet TV Drugi dan po potresu odkrili preživelega triletnika #video

Si pa edinega slovenskega pristanišča morda še nikoli ni tako zelo podredila ena sama vladajoča stranka. Kar štirje od petih novih nadzornikov, le enega predlaga občina, sodijo v kvoto Golobove Svobode. Med njimi Mirko Bandelj, eden najtesnejših sodelavcev Janeza Drnovška iz časov velike LDS. In nekdanji gospodarski minister Jožef Petrovič, ki se ga je po odstopu iz vlade Mira Cerarja prijel vzdevek "minister za en mesec". Nič takega, kar od slovenske politike ne bi bili vajeni. Gibanje Svoboda je namreč volitve dobilo z Golobovo obljubo, da bo zdaj drugače.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Odpoklicani so bili Franci Matoz, Nevenka Črešnar Pergar, Andrej Koprivec in Božidar Godnjavec, ki so bili imenovani v času vlade Janeza Janše. Kot nam je v pisnem odgovoru pojasnil Matoz, lahko "lastnik odpokliče člane nadzornega sveta, če izpolni potrebno statutarno večino na skupščini. Seveda bi ga morali pri tem voditi izključno interesi družbe."

Odpira se tudi vprašanje o tem, ali bo po menjavi nadzornikov prišlo tudi do menjav v upravi družbe. Predsednik uprave Boštjan Napast sprememb ni želel komentirati ali ugibati o svoji prihodnosti na položaju. Se pa je na skupščini oglasil mali delničar Viktor Udovič, ki je opozoril na nezadovoljstvo luških delavcev in izpostavil, da investicije v družbi stagnirajo.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: zgodb o čudežnih preživetjih po potresih v Turčiji in Siriji, kaj se je dogajalo na novi obravnavi v zadevi Kavaški klan ter kakšna so pričakovanja na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju. Vse to ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Planet TV Vzdihljaji, odvrženi kondomi, viagre ter nezadovoljne stranke #video
Planet 18
Planet TV Zaradi protestov je osumljenih 13 policistov #video
Planet 18
Planet TV Na Lopati okradli televizijsko ekipo #video
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte