Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 4. 2023,
11.48

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

veterina zakon žival Planet 18 Planet TV

Petek, 21. 4. 2023, 11.48

1 leto

Planet 18

Glasne kritike predlagane novele zakona o živalih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Ali predlagani osnutek novele zakona o zaščiti živali res pomeni nezaupnico in degradacijo veterinarske stroke? Zakaj zakonu niso naklonjeni niti kmetje? Kako na kritiko odgovarjajo predlagatelji zakona, poslanci vladajoče koalicije?

Planet 18
Planet TV 90-letnik, ki je skozi okno opazoval prihod Rusov, se je vrnil domov #video

So si poslanci vladajoče koalicije s predlogom novele zakona o zaščiti živali, prvopodpisana je podpredsednica stranke SD in podpredsednica državnega zbora Meira Hot, privoščili še en spodrsljaj?

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Na veterinarski fakulteti in veterinarski zbornici ocenjujejo, da predlog novele zakona ne odgovarja na aktualne razmere pri zaščiti živali in dileme pri izvajanju zakona, ni usklajen z veljavnim zakonom in drugimi akti ter pomeni nezaupnico in degradacijo veterinarske stroke.

Da je trenutni zakon o zaščiti živali potreben posodobitve, ni dvoma. Nazadnje je bil posodobljen leta 2021. Nad predlogom novele zakona o zaščiti žival niso navdušeni vsi. Na kmetijski zbornici se ne strinjajo s čipiranjem vseh mačk in prekratkim prehodnim obdobjem, v katerem morajo urediti, da pes ni pripet na verigi. 

Novela razburja kmete in veterinarje. Po mnenju veterinarske in kmetijske zbornice je 40-urno usposabljanje svetovalcev za zaščito živali vsekakor premalo. Nasprotniki predloga očitajo, da bo novela iz sosedov naredila ovaduhe. Pa bo res z novelo zakona vsak lahko prišel v vaše domovanje? 

Z novelo zakona naj bi se po mnenju predsednika veterinarske zbornice dogajala diskriminacija določenih živalskih vrst. Predlog novele zakona o zaščiti živali čaka še redni zakonodajni postopek. Kdaj bi lahko stopil v veljavo, zato še ni natančno znano.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: o izbrisu varnostnih posnetkov v UKCLJ, energetskem načrtu ter o debelosti pri otrocih. Bodite z nami ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18
Planet TV "Slovenija se je znašla v krizi vrednot!" #video
Planet 18
Planet TV "Hvala Janši, da nas je spomnil na vse tisto, čemur so ljudje rekli ne!" #video
Planet 18
Planet TV Rubežniki pri družini Zavašnik #video
   Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte