Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 6. 2020,
14.41

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Kobe Bryant Planet TV

Torek, 30. 6. 2020, 14.41

3 leta, 10 mesecev

To je bil razlog, da Bryant ni nastopil v filmu Spika Leeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Kobe Bryant | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nocoj ob 21. uri si boste na Planet 2 lahko športno dramo režiserja Spika Leeja Kdo vodi igro? (He Got Game). Za vlogo v filmu je režiser snubil tudi pred kratkim tragično umrlega košarkarskega zvezdnika Kobeja Bryanta, a je vlogo na koncu zavrnil. Nato jo je prevzel drug košarkar iz lige NBA.

Številni ljubitelji košarke vedo, da je nekdanji zvezdnik NBA Ray Allen skupaj z oskarjevcem Denzelom Washingtonom zaigral v kultni klasiki Spike Leeja Kdo vodi igro? (He Got Game). Nekoliko manj znano dejstvo pa je, da si je Spike Lee za vlogo najprej močno želel Kobeja Bryanta.

Ray Allen in Denzel Washington v filmu Kdo vodi igro? (He Got Game) | Foto: Ray Allen in Denzel Washington v filmu Kdo vodi igro? (He Got Game)

Kobe Bryant in Ray Allen sta bila le dva izmed številnih igralcev, ki so bili na avdiciji za vlogo Jesusa Shuttleswortha, srednješolskega košarkarskega fenomena, ki ga čaka ena od najtežjih odločitev v svoji košarkarski karieri – izbira univerze. Spike Lee je želel, da vlogo odigra košarkar iz lige NBA, ki je na elitni ravni, da bi film bil videti res pristen. Na avdicijo je zato med drugim povabil tudi zvezdnike, kot so Stephon Marbury, Kevin Garnett in Allen Iverson. Izmed vseh naštetih pa je bil ravno Kobe Bryant režiserjeva največja želja.

Ena žlahtna štorija
Planet TV Ko igralce med snemanjem premaga smeh #video

Usodna je bila peta tekma polfinala končnice

Leta 1997 je bil Kobe novinec v ligi NBA in skozi sezono je že dokazoval, da je iz prvega testa in tudi njegovo povprečje doseženih točk se je proti koncu sezone znatno povečevalo. Toda potem je prišla 5. tekma polfinala Zahodne konference proti Utah Jazzu.

Njegovi Lakersi so v seriji zaostajali s 3:1 in zato nujno potrebovali zmago za obstanek v igri za veliki finale. Lakersi so vse breme odločitve preložili na pleča takrat novinca Kobeja Bryanta. Pri rezultatu 89:89 se je v zadnjih sekundah odločil za odločilni met, pri tem pa zgrešil obroč. V podaljšku je podobno zgrešil še trikrat in zmaga je šla v roke Utah Jazza. Poraz je pomenil konec sezone za Lakerse, zato Bryant z razpletom ni bil zadovoljen.

Kmalu zatem ga je klical Spike Lee, da bi se dogovorila, kdaj bi lahko začeli snemanje, a Kobe na režiserjevo veliko razočaranje o tem ni želel niti slišati. Osemnajstletnik se je zavezal, da bo namesto snemanja filma raje treniral in izboljšal svojo košarkarsko igro, saj ni želel, da bi se mu scenarij s tekme z Utahom še kdaj ponovil.

Rešeno življenje
Planet TV Igralka razkrila nenavadno skrivnost o snemanju romantičnih prizorov

"Nisem najbolj potrpežljiv človek. Snemanje filmov vzame preveč časa in to ni zame. Hotel sem le igrati košarko. Ves čas sem želel trenirati. Čutil sem velik pritisk, ko sem prišel v ligo NBA, da moram pokazati, iz kakšnega testa sem. Vse svoje napore sem želel usmeriti v priprave na novo sezono," je svojo odločitev, da v filmu ne bo sodeloval, pojasnil Kobe Bryant.

Kobe Bryant | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Kljub vsemu sta režiser in košarkarski zvezdnik pozneje sodelovala pri dokumentarcu, v katerem je predstavil en dan v življenju slovitega košarkarja. Petkratni zmagovalec lige NBA je sicer tudi dobitnik oskarja za kratki animirani film Draga košarka.

Film Kdo vodi igro? (He Got game) z Denzlom Washingtonom, Rayem Allenom in Millo Jovovich si na Planet 2 lahko ogledate NOCOJ ob 21. uri.
Bolje pozno kot nikoli
Planet TV Ko štiri hollywoodske legende doživijo kulturni šok
Esmeralda
Planet TV Tako igralka svojega sina pripravlja na samostojno življenje #video
Pri Črnem Petru
Planet TV Poglejte, kje bodo letos dopustovali junaki oddaje Pri Črnem Petru #foto
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.  
Ne spreglejte