Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 4. 2021,
8.00

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

2

Natisni članek

Luc Besson Planet TV

Petek, 9. 4. 2021, 8.00

3 leta, 1 mesec

V 30 dneh posnel enega najbolj uspešnih francoskih filmov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

2

Taksi

Za zabaven zaključek petkovega večera bo ob 22.40 poskrbela akcijska komedija Taksi, ki je eden najbolj uspešnih francoskih filmov kdajkoli, pa čeprav je Luc Besson scenarij zanj napisal v le 30 dneh, prav toliko pa je bilo tudi snemalnih dni.

Francoska komedija Taksi, ki jo je leta 1998 posnel legendarni Luc Besson, je hitro postala kultna in sprožila kar štiri nadaljevanja, po njej pa so posneli tudi ameriško različico s Queen Latifah in Jimmyjem Fallonom. Morda najbolj uspešna francoska franšiza je s prvimi tremi filmi po svetu zaslužila kar 200 milijonov ameriških dolarjev.

Taksi | Foto:

Za snemanje uporabili kar 110 avtomobilov

Zanimivo je, da je scenarij za uspešnico Besson napisal v pičlih 30 dneh, ko je čakal, da studio prižge zeleno luč za snemanje Petega elementa (The Fifth Element).

Tudi samo snemanje je trajalo le 30 dni, kar je za film s tako zahtevnimi dirkalnimi prizori zelo skromen časovni okvir. Za snemanje so sicer uporabili kar 110 avtomobilov, v eni od svojih prvih vlog pa v filmu igra tudi oskarjevka Marion Cotillard.

V filmu v eni svojih prvih vlog igra oskarjevka Marion Cotillard | Foto: V filmu v eni svojih prvih vlog igra oskarjevka Marion Cotillard

Zgodba govori o Danielu (Samy Naceri), nekdanjem dostavljavcu pic, ki trenutno dela kot taksist in sanja o tem, da bi postal voznik formule 1. S prehitro vožnjo nenehno jezi policijo, hkrati pa svojim potnikom omogoča nepozabno doživetje. Ko ga policisti končno le ujamejo zaradi prehitre vožnje, mu grozi odvzem vozniškega dovoljenja. Da se to ne bi zgodilo, mora pomagati nesrečnemu policijskemu inšpektorju Emilienu (Frédéric Diefenthal), ki nima vozniškega dovoljenja, pri lovljenju bančnih roparjev. To je za Daniela kot naročeno, saj lahko tako poteši svojo potrebo po hitri vožnji, vendar mora ob tem rešiti tudi zvezo z lepo Lilly (Marion Cotillard).

Akcijska komedija Taksi bo na Planetu v petek ob 22.40.
Z ljubeznijo, Simon
Planet TV Najstniška romantična komedija, ki je orala ledino
Beren Saat
Planet TV Pandemija rešila zakon turške lepotice
Pri Črnem Petru
Planet TV Pri Črnem Petru tokrat tudi Damjan Murko #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte