Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 5. 2023,
8.00

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Baz Luhrmann Nicole Kidman

Sobota, 6. 5. 2023, 8.00

11 mesecev, 3 tedne

Nicole Kidman med snemanjem te uspešnice utrpela več poškodb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Nocoj ob 22. uri bo na Planetu kultni romantični muzikal Moulin Rouge, ki ima na IMDb-ju oceno kar 7,6. V glavnih vlogah razkošne kostumske drame nastopata Nicole Kidman in Ewan McGregor. Preverite štiri zanimivosti o filmski uspešnici, ki jih gotovo še ne poznate.

Prava fanta
Planet TV V nedeljo ne zamudite filmske premiere Prava fanta

Glavna igralka utrpela šokantne poškodbe.

Med snemanjem filma si je Nicole Kidman zlomila rebro, medtem ko so jo med koreografijo večkrat vrgli v zrak in jo ujeli. "Še naprej sem plesala," je povedala Nicole Kidman. "Pet dni se nisem zavedala, da imam zlomljeno rebro. Mislila sem, da sem si samo pretegnila mišico." Pozneje si je Kidmanova ponovno zlomila rebro, in sicer med oblačenjem steznika.

"Svoj pas sem želela zožiti na 46 centimetrov in ves čas sem kostumografinji govorila: Bolj stisni, bolj." Ti dve poškodbi pa nista bili edini. Nicole si je poškodovala tudi koleno, zato je morala zadnji del filma posneti na invalidskem vozičku. Po koncu snemanja filma pa zaradi te poškodbe ni dobila vloge na avdiciji za film Soba za paniko (Panic Room). To je naposled dobila Jodie Foster.

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Meri je počil film: Mašo je sredi večerje polila in ji skoraj vrgla kozarec v glavo! #video

Za glavno vlogo so se potegovali tudi Heath Ledger, Jake Gyllenhaal in Leonardo DiCaprio.

Režiser Baz Luhrmann je poudaril, da sta tako Heath Ledger kot Jake Gyllenhaal čudovito odpela na avdiciji, ampak je menil, da glavne vloge ne bi smel imeti tako mlad igralec. Poudaril je, da bi z njunim sodelovanjem moral povsem spremeniti filmsko zgodbo. Ewan McGregor in Nicole Kidman sta po njegovem mnenju popoln par za njegov film. Za vlogo se je potegoval tudi Leonardo DiCaprio, ki pa je na avadiciji, potem ko je odpel višje tone, sam dejal: "Mislim, da bi se ta avdicija morala zdaj končati."

Film je posvečen režiserjevemu očetu, ki je umrl na prvi dan snemanja.

Režiserjev oče je umrl, ker je izgubil boj s kožnim rakom. Pred svojo smrtjo pa je sinu zadal nalogo, naj film Moulin Rouge posname do konca. Prav misli nanj so Baza Luhrmanna spodbujale, da je film izdal, zlasti v trenutkih, ko ni bil prepričan, da mu bo uspelo. "Ne želim izpasti preveč čustven, ampak obljuba dela dolg," je pojasnil Baz.

Sprva je bila statistka, nato pa so ji napisali vlogo.

Kiruna Stamell je igralka z ahondroplazijo, ki povzroča pritlikavost. Sprva je bila samo statistka na snemanju, ko pa je režiser filma videl, kako dobro pleše, je samo zanjo oblikoval vlogo. Ta pa je pomenila tudi začetek njene kariere! Kiruna je razkrila: "Režiser je imel nekaj, česar večina v igralski industriji nima: odprt um. Zaradi drugačnosti me ni odpisal, ampak sprejel."

Romantični muzikal Moulin Rouge si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 22. uri. Pred tem ne zamudite romantične drame Sinoči (Last Night), v kateri blestijo Keira Knightley, Sam Worthington in Eva Mendes.

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Blaž je šokiran: Cel eksperiment me odrinja stran, zdaj mi prinese pa ljubezenski napoj
Planet 18
Planet TV Roglič pravi, da je pripravljen na prvo zmago na Giru #video
Planet 18
Planet TV Koliko časa ste na malici? Nov zakon, novi pomisleki. #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter i.n YouTube
Ne spreglejte