Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 4. 2023,
8.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

drama Rachel Weisz Emma Stone Olivia Colman

Sobota, 22. 4. 2023, 8.00

1 leto

Med snemanjem z oskarjem nagrajene drame ji je največ preglavic povzročalo to

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Emma Stone | Foto Guliverimage/AP

Foto: Guliverimage/AP

Nocoj ob 22. uri si boste na Planetu lahko ogledali komično biografsko dramo z naslovom Najljubša (The Favorite), v kateri v glavni vlogi poleg Olivie Colman in Rachel Weisz blesti tudi Emma Stone, ki je v enem izmed intervjujev spregovorila o tem, kako je bilo sodelovati soigralkama in kaj ji je med snemanjem povzročalo največ preglavic.

Komična biografska drama Najljubša (The Favorite) predstavlja sočno, opolzko, duhovito posodobljeno različico angleške kostumske drame pod taktirko grškega ekscentrika Yorgosa Lanthimosa, ki je Olivii Colman prinesla oskarja za najboljšo igralko. Poleg tega je film osvojil pet nominacij za zlati globus in deset nagrad britanskega neodvisnega filma (BIFA), vključno z nagradami za najboljši film, režiserja, scenarij in igralko.

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Blaž razkril, koga bi si v eksperimentu sam izbral za ženo … In ne, to ni Tina! #video

Zgodba je postavljena nekaj stoletji v preteklost in sledi kraljici Anni (Olivia Colman), eni izmed manj poznanih angleških monarhinj, ki je vladala v začetku 18. stoletja, in dogajanju na njenem dvoru. Kraljica je zelo slabega zdravja, tako fizičnega kot mentalnega. Anglijo tako iz njene sence vodi dama po imenu Sarah (Rachel Weisz), kraljičina dobra prijateljica in izkušena manipulatorka. Vse poteka idilično, dokler na dvor ne prispe kraljičina sorodnica, nekdanja aristokratinja Abigail (Emma Stone), ki zelo hitro postane kraljičina najljubša oseba.

Emma Stone, Olivia Colman | Foto: promocijsko gradivo Foto: promocijsko gradivo

Emma Stone je v začetku intervjuja razkrila, kako je bilo sodelovati z Olivio Colman: "Vsaka njena poteza me je vedno znova presenetila in name naredila vtis. Njen slog igranja je neverjeten in tak, ki se ga ne moreš naučiti. Res je nadarjena." Pohvalila je tudi Rachel Weisz, saj je razkrila, da je njen karakter povsem preoblikovala: "Vanj je vnesla občutljivost in čustva, da je postal nekaj povsem drugega, kar sem si jaz predstavljala po prvem branju scenarija."

Kolo sreče
Planet TV Je postavna sovoditeljica nehote razkrila, kaj nosi pod obleko? #video

Emma je priznala, da je na snemanju z Olivio in Rachel zelo uživala, saj ji je bilo delo v užitek, obenem pa se je naučila tudi ogromno novih stvari. Razkrila je še eno zanimivost: "Na vajah smo se izjemno povezali, saj smo tri tedne s koreografom najprej počeli razne vragolije. Od plazenja po tleh do drugih stvari, zaradi katerih smo se sicer sprva zelo osramotili en pred drugim, ampak se na koncu na tak način kot ekipa zelo povezali in sprostili."

Exatlon ep06
Planet TV Exatlonovka prvič postala mamica #foto

Igralci so komično biografsko dramo Najljubša (The Favorite) snemali v kostumih in Emma je priznala, da ji je bilo oblačenje kostumov predvsem na začetku velik izziv. "Največ preglavic mi je povzročal korzet, ampak sčasoma sem se tudi tega navadila. Predvsem zato, ker so bili dizajni kostumov tako lepi in primerni času, v katerem se odvija zgodba. Obenem pa so bili prilagojeni tudi vzponu mojega lika po družbeni lestvici, kar je bilo zanimivo, čeprav je to proti koncu pomenilo, da sem se v kostum morala oblačiti še več časa, saj so mi dali še dodaten nakit, klobuke in druge dodatke."

Komično biografsko dramo Najljubša (The Favorite) si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 22. uri. Pred tem ne zamudite hrvaške romantične komedije Aleksi, v kateri je nastopil tudi slovenski igralec Sebastian Cavazza.

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Potem pa šok: Žan zapušča eksperiment #video
Jutro na Planetu
Planet TV Nepremagljiva Rebeka Dremelj se je lotila novega izziva #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte