Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2020,
9.00

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

Everest Mount Everest Planet TV Ben Foster Keira Knightley Jake Gyllenhaal

Nedelja, 1. 11. 2020, 9.00

3 leta, 6 mesecev

Everest

Zaradi te vloge je igralec skoraj spremenil poklic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Nocoj ob 20.00 si lahko na Planetu ogledate pustolovski biografski film Everest. Gre za presunljivo resnično zgodbo o tretjem najbolj smrtonosnem dnevu v zgodovini mogočne gore, ki je zahteval osem življenj. Čeprav snemanje filma ni primerljivo z vzponom na Everest, pa je bilo tudi to za igralce prava preizkušnja ...

Osupljivi film Everest govori o dveh alpinističnih odpravah, ki se morata spopasti z neusmiljenimi silami narave, ko ju na poti na najvišji vrh sveta ujame snežni vihar. Dogajanje je postavljeno v leto 1996, v glavnih vlogah pa nastopajo Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Elizabeth Debicki in Josh Brolin, ki v filmu igra Becka Weathersa, moža iz Teksasa, ki ga je skupina med pohodom na goro prepustila gotovi smrti.

Planet TV | Foto:

"Prišel sem do točke, ko sem hotel odpustiti svojega agenta"

Josha Brolina je režiser prepričal k sodelovanju s tem, ko mu je povedal, da se bo režije lotil na popolnoma drugačen način od običajnega. "V Nepalu smo bili 9 dni, plezali pa smo samo do baznega tabora pod Everestom. Najbolj grozen del snemanja je sledil šele, ko smo se vrnili v London. Morali smo nekako nadomestiti sneg in med prizori so ventilatorji s hitrostjo več kot 100 kilometrov na uro po nas razpihovali sol. Bilo je grozno," se je spominjal Josh.

"Na snemanju sem prišel do točke, ko sem hotel odpustiti svojega agenta in sem mislil samo na to, kako ne bom nikoli več sodeloval pri takšnem filmu, in na to, katerega drugega poklica naj se lotim," je še dodal.

Josh Brolin v filmu Everest | Foto: Josh Brolin v filmu Everest

V enem izmed intervjujev je Brolin opisal tudi srečanje s pravim Beckom Weathersom, ki mu je zaupal, da je bil že dvakrat prepuščen smrti na način, kot je prikazan v filmu, in da je o tem napisal tudi knjigo. Povedal mu je, da je v življenju ugotovil, da če je v neki stvari dober, bo v njej prekosil samega sebe in želel doseči vedno več. Zato se je tudi lotil plezanja, ki mu je hkrati nudilo varno zavetje pred depresijo, s katero se je boril.

"V pogovoru z njim sem želel predvsem razbrati vse njegove karakterne lastnosti, kar ni bilo težko. Mislim, da sem ga v filmski zgodbi dobro predstavil," je še dejal Josh, priznal pa je tudi, da je bilo najtežje ozavestiti, da se je Becku to resnično zgodilo, in v živo videti posledice nesreče. Beck je pod Everestom namreč izgubil pol desne roke, prste na levi dlani in nos.

everest | Foto:

V filmu se je izjemno izkazala tudi ekipa kaskaderjev, ki je bila za svoje delo nominirana za nagrado igralskega ceha. Everest ima na spletni strani IMDb visoko oceno 7,1, film pa so pohvalili tudi kritiki. 

Ob začetkih množičnih komercialnih odprav na Mount Everest vodnika Rob in Scott pripravljata vsak svojo skupino turistov za naskok na vrh. Ker se bojita, da nekateri ne bodo zmogli naporne poti, kljub nesoglasjem združita moči, na dan vzpona pa se vreme hitro poslabša. V najbolj skrajnih vremenskih razmerah na planetu se alpinisti znajdejo pred največjo preizkušnjo v življenju, med katero se bo njihova obsedenost z osvajanjem vrhov spremenila v grozljiv boj za preživetje, kjer je lahko vsak nepreviden korak usoden in vsak vdih redkega zraka poguben.
Pustolovsko biografski film Everest si lahko ogledate na Planetu nocoj ob 20. uri!
Gasilci
Planet TV Na takšno glasbo v stresnih situacijah prisegajo gasilci #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte