Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 12. 2021,
21.47

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

Natisni članek

Marjanca Polutnik Samo Petje Lara Deu Andrei Lenart Franko Bajc Vanja Štembergar Exatlon Planet TV

Četrtek, 2. 12. 2021, 21.47

2 leti, 5 mesecev

Exatlon

Nocoj nas čaka veliki finale #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

Pa jih imamo. Štiri finaliste, ki se bodo NOCOJ ob 19.45 jutri na poligonu udarili za naslov zmagovalca Exatlona in nagrado 50 tisoč evrov. V polfinalnem dvoboju sta si mesto v finalu priborila še Franko Bajc in Vanja Štembergar, posloviti pa sta se morala Lara Deu in Andrei Lenart - Thorminator.

Prizorišče polfinalnega dvoboja je bil tokrat poligon Mračno skladišče, ki je gostil že nekaj epskih dvobojev, tudi tistega med Igorjem Mikičem - Mišico in Denisom Porčičem - Chorchypom. Tokrat je bilo treba za zmago doseči pet točk.

Eva in Alen
Planet TV Eva in Alen o prihodu domov: “Zbudila sva se iz sanj in treba bo priti k sebi.” #video

Če Franko Bajc na prejšnji tekmi končnice ni blestel, je tokrat pokazal veliko boljše predstave in suvereno ugnal Andreia Lenarta za preboj v finale. Thorminatorju nista pomagali niti dve medalji, saj je Primorec obe izničil in na koncu pa je nasprotniku prepustil le dve zmagi. Končni rezultat je bil 5:2. Franko se bo v jutrišnjem finalu pomeril s Samom Petjetom.

Franko se bo v velikem finalu pomeril s Samom Petjetom. | Foto: Franko se bo v velikem finalu pomeril s Samom Petjetom.

Veliko bolj izenačen dvoboj smo spremljali med dekleti. Ko je že kazalo na suvereno zmago Vanje Štembergar, je Lara Deu izkoristila medaljo in celo izenačila na 4:4. O potnici v finale je tako odločala zadnja tekma. Tudi ta je bila izjemno napeta in dramatična, o zmagovalki je odločal en met. Vanja je bila pri tem natančnejša in se tako uvrstila v finale, kjer jo čaka nekdanja sotekmovalka iz ekipe Triglav Marjanca Polutnik.

Med dekleti se bosta za naziv zmagovalke Exatlona in nagrado 50 tisoč evrov v finalu pomerili Vanja Štebergar in Marjanca Polutnik. | Foto: Med dekleti se bosta za naziv zmagovalke Exatlona in nagrado 50 tisoč evrov v finalu pomerili Vanja Štebergar in Marjanca Polutnik.

Lara se je zavedala, da jo je od uvrstitve v finale ločila le malenkost, zato je bila ob tem izjemno razočarana. Nekoliko manj razočaran je bil po porazu videti Andrei Lenart, ki je bil ponosen na doseženo v Exatlonu in priznal, da se je zavedal, da bo v polfinalu težko prišel do zmage proti Franku Bajcu. Vseeno je bilo tokratno slovo za vse tekmovalce izjemno čustveno. Več v zgornjem videu.

Lara Deu in Andrei Lenart sta se od Exatlona poslovila v polfinalu. | Foto: Lara Deu in Andrei Lenart sta se od Exatlona poslovila v polfinalu.

"Finala sem si res želela, verjela sem, da bom v finalu. Glede na to, da je zmanjkala le ena točka, je še toliko težje," je najprej povedala razočarana Lara.

"Že ko sem prišla, sem si rekla, da grem do konca. Prišla sem, da zmagam, ampak očitno to ni bilo dovolj," je dodala Lara, ki Exatlon vseeno končala z nasmeškom na obrazu, saj je bilo po njenih besedah v času bivanja v Dominikanski republiki tudi veliko nepozabnih trenutkov.

Exatlon
Planet TV Rekorder po številu nastopov po epskem dvoboju zapušča Exatlon #video

"Franko je bil v vsakem delčku tega dvoboja boljši. Tako na poligonu kot pri metih. V vsak dvoboj sem šel, kot da je bilo 0:0, vedel, koliko jih je treba dobiti, ampak to na koncu ni bilo dovolj," je vtise po polfinalnem dvoboju strnil Andrei Lenart.

"Trenutno me prevevata dve čustvi. Ponos in hvaležnost. Ponosen sem na to, kar smo s Triglavom dosegli in pokazali. Ponosen sem na to, kar sem pokazal. Ponosen sem na to, da sem ostal zvest sebi. Srčnost, pogum, pozitivna energija. Nasmeh. Da sem šel velikokrat tudi prek sebe, ne samo do svoje meje. Hvaležen za to izkušnjo, ki smo jo skupaj doživeli. Hvaležen, ker sem jo lahko delno delil z Nives," je med drugim povedal Thorminator in na koncu dodal: "Noro potovanje, noro doživetje je bil ta Exatlon."

V Exatlonu Slovenija je na sporedu le še VELIKI FINALE, ki bo na sporedu NOCOJ ob 19.45 na Planetu. Exatlon lahko spremljate tudi na omrežjih Facebook in Instagram. Več ekskluzivnih vsebin pa najdete tudi na Planeteka.si.

Pina Umek
Planet TV Pina Umek: Razočarana sem, ker sem iz Exatlona odšla na tak način #video
Jan Čampa
Planet TV Jan Čampa razkril, zakaj je skoraj predčasno zapustil Exatlon #video
Mišica
Planet TV Mišica tudi v Jutru na Planetu poskrbel za odmerek smeha #video
Exatlon
Planet TV Exatlon je zapustila Eva, znana prva dva velika finalista #video
 
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte