Planet Siol.net – vodilni slovenski digitalni medij

Spletni medij SiOL.net se danes z novo podobo in novim imenom Planet Siol.net s spleta širi tudi na nove zaslone in tako postaja vodilni slovenski digitalni medij.

1 / 2

2 / 2

Danes je začel medij Planet Siol.net delovati pod enotnim imenom in enotno grafično podobo. Medij smo za vas prenovili tudi funkcionalno, s čimer ohranjamo status modernega digitalnega medija.

Boljši pregled nad vsebino, večja vpetost v družabna omrežja, mobilni Planet Siol.net in še več

Naslovnica spletnega Planet Siol.net je zdaj precej daljša, kar vam bo omogočilo lažje in boljše pregledovanje vsebin. Spremenili smo tudi kategorizacijo glavnih vsebinskih sklopov in izboljšali navigacijo: do želene vsebine boste prišli z manjšim številom klikov.

Medij Planet Siol.net bo odslej še bolj vpet v družabna omrežja, saj vam zdaj omogočamo možnost prijave na portal tudi s profilom omrežja Facebook ali Twitter. Prijava z osebnim profilom družabnega omrežja v prenovljen sistem komentiranja bo zmanjšala število žaljivih in nestrpnih komentarjev.

Največjo spremembo boste opazili tisti bralci, ki nas spremljate prek mobilnih telefonov ali tabličnih računalnikov. Za vas smo pripravili mobilni Planet Siol.net, ki se prilagaja napravi, s katero dostopate do medija. S tehnično prenovo portala smo vam omogočili, da boste lahko na svojih napravah nemoteno gledali tudi vse objavljene videoposnetke.

Za ljubitelje tabličnih računalnikov smo razvili namenski aplikaciji Planet Siol.net za operacijska sistema iOS (Apple) in Android. Aplikaciji sta vam brezplačno na voljo v Apple Store in na Android market.

Berite nas kjerkoli in kadarkoli

Medij Planet Siol.net lahko odslej berete kar na petih različnih zaslonih. Tako ste lahko vedno v stiku z najpomembnejšimi novicami. Pod eno okrilje smo namreč združili več portalov in poenotili uporabniško izkušnjo. Planet Siol.net na spletu združuje nekdanja portala Planet.si in SiOL.net, na mobilnih telefonih združuje mobilni portal Planet in omogoča pregledovanje preprostejše različice Planet Siol.net s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki; na televiziji je medij na voljo uporabnikom SiOL BOX-a, kot novost pa vam predstavljamo še zunanje digitalne zaslone (na javnih prevoznih sredstvih, v trgovskih središčih in drugje).

Z dostopnostjo na različnih zaslonih Planet Siol.net ponuja najhitrejši dostop do pomembnih novic. Glavno merilo medija Planet Siol.net pa so še vedno kakovost, ažurnost ter uravnoteženi in objektivni novinarski prispevki. Na prenovljenem portalu so še posebej izpostavljeni avtorski prispevki, zlasti hišnih kolumnistov, ki z nekoliko drugačnega zornega kota osvetljujejo aktualne dogodke pri nas in po svetu.

Prenovljeni portal prinaša tudi boljši vpogled v športne in avtomobilistične vsebine, sklop Trendi pa smo razdelili na dva dela, na Sceno in Trende. Z delitvijo smo omogočili lažje prebiranje rumenih in "lajfstajl" vsebin.

A ne le te, tudi vse druge vsebine so odslej še korak bliže uporabniku. Planet Siol.net je namreč medij, ki živi 24 ur na dan in uporabniku ponuja kar največ objektivnih in preverjenih informacij, jih posreduje kar se da hitro, ob tem pa ne zanemarja novinarskih etičnih standardov.

Nekaj odgovorov na pogosta vprašanja

- Kje lahko dostopam do spletne pošte (ime.priimek@siol.net ali xy@planet.si)? Dostop do spletne pošte siol.net je v desnem zgornjem kotu, za dostop kliknite na ikono ovojnice. - Kje je TV-spored? TV-spored je premaknjen malo nižje. Najdete ga levo pod oglasno pasico, ki seka portal, zraven Vsebin na zahtevo. Lahko pa tudi v meniju kliknete na TV & Video in izberete TV-spored. - Kje lahko najdem vreme? Do podrobnejše vremenske napovedi lahko dostopate s klikom na grafično vremensko napoved desno zgoraj ali s klikom na vremenski modul malo nižje na naslovnici. Hkrati vam omogočamo nastavitev vremenske napovedi za poljuben kraj, ne le v Sloveniji, ampak po vsem svetu. - Kje vse lahko spremljam Planet Siol.net? Novice in vsebine Planet Siol.net boste od zdaj lahko spremljali na petih različnih zaslonih: klasičnem spletnem (PC ali prenosnik), mobilnem (klasični in pametni telefoni), televizijskem (IPTV), tabličnem (Android ali iOS) in tako imenovanih zunanjih digitalnih zaslonih. Tako lahko Planet Siol.net vidite na 444 zaslonih na mestnih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa in v nekaterih trgovskih središčih. Do konca leta bomo mrežo zunanjih zaslonov še bolj razširili. Planet Siol.net torej lahko spremljate ne glede na to, ali ste doma, na poti, v službi … - Kako dobim Planet Siol.net aplikacijo za pametni telefon ali tablico? Brezplačno aplikacijo za telefone in tablice, ki imajo nameščen operacijski sistem Android 2.1 ali novejšo različico, lahko namestite prek storitve Application Store. Brezplačno aplikacijo za vse naprave iOS (iPhone, iPad, iPod), ki imajo nameščen iOS 3.2 ali novejšo različico, lahko namestite prek storitve Application Store. - Lahko spremljam Planet Siol.net tudi na klasičnem mobilnem telefonu? Dostop do prejšnjega mobilnega portala Planet se za uporabnike ne spremeni. Prenos podatkov na mobilnem portalu Planet Siol.net je BREZPLAČEN za vse uporabnike storitev Mobitel in za uporabnike Debitela, ki do Planet Siol.net dostopate prek GPRS/UMTS-povezave v omrežju Mobitel. - Kam lahko sporočim svoje mnenje o Planet Siol.net? Direkten link do splošnega maila urednistva ali forme za vnos komentarjev. Seveda pa lahko oddate svoje mnenje ali prebirate mnenja drugih bralcev tudi na naših profilih na Facebooku: Planet Siol.net.Novice Planet Siol.net.Trendi Planet Siol.net.Sportal

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano