Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Petek,
16. 6. 2017,
7.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Theresa May noad požar London

Petek, 16. 6. 2017, 7.32

6 let, 6 mesecev

Žrtve požara v Londonu verjetno nikoli ne bodo identificirane

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
London požar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Britanska policija je sporočila, da je število žrtev, ki jih je zahteval požar v stanovanjski stolpnici, naraslo na najmanj 30. Številni so še vedno pogrešani. Sicer policija opozarja, da jim verjetno nikoli ne bo uspelo identificirati vseh ljudi, ki so umrli v požaru.

Bojijo se, da število smrtnih žrtev še ni dokončno, saj so številni še vedno pograšani, med njimi cele družine, poroča BBC. V požaru je bilo več kot 60 ljudi poškodovanih, med njimi so številni v kritičnem stanju. 

Morebitna trupla reševalne ekipe še vedno iščejo, vendar dvomijo, da jim bo sploh uspelo vsa najti in jih identificirati.

Morebitna trupla še iščejo, a dvomijo, da jim jih bo uspelo vsa identificirati. | Foto: Reuters Morebitna trupla še iščejo, a dvomijo, da jim jih bo uspelo vsa identificirati. Foto: Reuters

Britanska premierka Theresa May, ki se je po požaru znašla pod plazom kritik, ker se še ni srečala s preživelimi iz požara, obljublja temeljito javno preiskavo. Kot je dejala, si žrtve zaslužijo odgovore.

Preživele po požaru sta danes v zasilnih nastanitvah obiskala tudi kraljica Elizabeta II in princ William. Srečala sta se tudi z gasilci, ki so gasili požar, ter reševalnimi ekipami, policisti in prostovoljci.

Po požaru v 24-nadstropni stolpnici s 120 stanovanji, v katerih je skupno živelo okoli 600 ljudi, pogrešajo tudi cele družine. | Foto: Reuters Po požaru v 24-nadstropni stolpnici s 120 stanovanji, v katerih je skupno živelo okoli 600 ljudi, pogrešajo tudi cele družine. Foto: Reuters

Požar, ki je v 24-nadstropni stolpnici Grenfell Tower v Londonu izbruhnil okoli ene ure ponoči po tamkajšnjem času, se je s četrtega nadstropja naglo širil proti vrhnjemu nadstropju. Gasilcem ga je dokončno uspelo pogasiti šele včeraj.

Vzrok požara uradno še ni znan, nekateri preživeli pa navajajo, da ga je zanetila okvara hladilnika. Prebivalci, ki se jim je uspelo rešiti, še poročajo, da je odpovedala požarna varnost – razpršilniki se niso vključili, alarm pa je ostal nem.

Jezni protestniki po požaru v Londonu vdrli v poslopje lokalnih oblasti

Protestniki so po požaru seznamom zahtev vdrli v poslopje lokalnih oblasti. Kot so sporočili oblastem, prizadeti v požaru potrebujejo pomoč nemudoma. Premierka Theresa May je naznanila, da bodo v ta namen namenili pet milijonov funtov.

STA
Ne spreglejte