Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
27. 4. 2020,
13.54

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,08

15

Natisni članek

Koronavirus COVID-19

Ponedeljek, 27. 4. 2020, 13.54

4 leta

Zdravnica med razgretim pogovorom padla iz 5. nadstropja bolnišnice

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,08

15

Zdravnica | Pojasnila, kako in zakaj je zdravnica Elena Nepomnjašča padla skozi okno svoje pisarne, še ni. Dogodek preiskuje policija. | Foto vestnick.icdc

Pojasnila, kako in zakaj je zdravnica Elena Nepomnjašča padla skozi okno svoje pisarne, še ni. Dogodek preiskuje policija.

Foto: vestnick.icdc

V Rusiji se za življenje po nenavadni nesreči bori 47-letna zdravnica Elena Nepomnjašča, ki je med telefonskim pritoževanjem ruskemu ministrstvu za zdravje, da v njeni bolnišnici ni dovolj dobro poskrbljeno za zaščito osebja, ki dela z bolniki s koronavirusom, padla skozi okno v 5. nadstropju bolnišničnega poslopja. 

Koronavirus, Italija, Maska
Novice Koronavirus: "božja kazen" za Italijana, ki je zbežal iz karantene

Vodja ene od bolnišnic v ruskem mestu Krasnojarsk je padla več kot 15 metrov v globino in se hudo poškodovala, je v soboto poročal ruski medij TVK-6. Zdravnikom jo je uspelo rešiti pred smrtjo, a je še vedno v kritičnem stanju.  

V Rusiji so po najnovejših podatkih do zdaj odkrili 87.147 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 794 ljudi.  | Foto: Reuters V Rusiji so po najnovejših podatkih do zdaj odkrili 87.147 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 794 ljudi. Foto: Reuters

Nenavadna nesreča se je po poročanju ruskih medijev eni vodilnih zdravnic v Krasnojarsku pripetila med telefonskim pogovorom z lokalno izpostavo ruskega ministrstva za zdravje. To je želelo v bolnišnico, ki jo vodi Elena Nepomnjašča, prepeljati 80 bolnikov s covid-19, boleznijo, ki jo povzroča novi koronavirus.

47-letna zdravnica se je temu uprla. V bolnišnici je po njenem mnenju močno primanjkovalo zaščitne opreme za zdravnike in medicinske sestre, ki delajo z okuženimi bolniki. 

Koronavirus, veselje, Covid-19
Novice Prehitro so se veselili konca epidemije: lekcija, ki je ne smemo pozabiti

Pojasnila, kako oziroma zakaj je zdravnica med telefonskim pogovorom omahnila skozi okno svoje pisarne, ki je v petem nadstropju bolnišnice, ni. Dogodek trenutno preiskuje lokalna policija.

V Rusiji je bilo v zadnjih tednih sicer kar nekaj primerov zdravnikov, ki so dali odpoved zaradi pomanjkljive zaščite za delo s pacienti, pri katerih je bila potrjena okužba z novim koronavirusom.  | Foto: Reuters V Rusiji je bilo v zadnjih tednih sicer kar nekaj primerov zdravnikov, ki so dali odpoved zaradi pomanjkljive zaščite za delo s pacienti, pri katerih je bila potrjena okužba z novim koronavirusom.  Foto: Reuters

Pri TVK-6 ugibajo, da se je zdravnica za usodni korak morda odločila celo sama, saj naj ne bi več mogla spremeniti odločitve ministrstva, da njeno bolnišnico delno spremeni v bolnišnico za zdravljenje pacientov s covid-19. 

Preberite tudi:

Koronavirus, Korona, Covid-19, Sars-CoV-2, epidemija, pandemija
Novice Matematiki: Epidemija v Sloveniji do poletja, lahko pa tudi v leto 2021
Bill Gates
Novice Drag nakup Billa Gatesa v najslabšem možnem času
Ne spreglejte