Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2020,
8.04

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

bolnišnica Koronavirus ZDA

Petek, 11. 12. 2020, 8.04

3 leta, 4 mesece

ZDA: najmanj 200 bolnišnic prenapolnjenih zaradi koronavirusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
ZDA, koronavirus, Arizona | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ministrstvo za zdravstvo ZDA ugotavlja, da je prejšnji teden zaradi pandemije covid-19 najmanj 200 bolnišnic po ZDA napolnilo svoje kapacitete in ne morejo sprejemati novih bolnikov. Hospitalizacije s covid-19 so v ZDA v četrtek presegle 107 tisoč pacientov.

Od marca do četrtka zvečer se je po podatkih Univerze Johnsa Hopkinsa v ZDA s koronavirusom okužilo 15,6 milijona ljudi, več kot 292 tisoč pa jih je do zdaj tudi umrlo, poroča STA.

Ker se je vlada predsednika Donalda Trumpa glede koronavirusa izkazala, kot se pač je, ameriški mediji zdaj že vse bolj navajajo člane delovne skupine za boj proti koronavirusu prihodnje vlade Josepha Bidna.

Njegov svetovalec Michael Osterholm je Američane med drugim opozoril, naj se izogibajo božičnih zabav, kar je nekaj, na kar se zdajšnja vlada predsednika Trumpa intenzivno pripravlja. Zabava bo v Beli hiši, na State Departmentu in drugih ministrstvih.

Osterholm je dejal, da bo prihodnjih nekaj tednov - od tri do šest tednov - izjemno hudih glede okužb in smrti. Kasneje se sicer pandemija še ne bo nehala.

Sepivo Pfizer
Novice ZDA bodo kmalu odobrile cepivo Pfizerja in BioNTecha

Biden si je zadal, da bi v prvih sto dneh njegove vlade proti covid-19 cepili najmanj sto milijonov ljudi. Svetovalni odbor Uprave za hrano in zdravila (FDA) je v četrtek priporočil izdajo izrednega dovoljenja za uporabo cepiva podjetij Pfizer in BioNTech, prihodnji teden pa bo odbor odločal o cepivu podjetja Moderna.

Samo včeraj umrlo več ljudi kot 11. septembra 2001

V sredo je dnevno število smrtnih žrtev zaradi covid-19 v ZDA prvič do zdaj preseglo 3.000. Umrlo je skupaj 3.253 ljudi, kar je več, kot jih je umrlo v terorističnih napadih 11. septembra 2001. V četrtek je bilo po ZDA že več kot 107 tisoč hospitaliziranih, zvezne države pa se z virusom borijo vsaka po svoje.

Guverner Virginije Ralph Northam je napovedal, da od ponedeljka naprej pa do konca leta velja policijska ura od polnoči do pete ure zjutraj, že veljavno policijsko uro od 22. ure zvečer do petih zjutraj pa je guverner Ohia Mike DeWine v četrtek podaljšal do najmanj 2. januarja.

Newyorški guverner Andrew Cuomo je v četrtek poročal, da je v sredo po državi umrlo 92 ljudi, hospitalizacije so narasle na 5.146, od skoraj 200 tisoč testov pa jih je bilo 5,15 odstotka pozitivnih. New York je od izbruha pandemije v marcu do zdaj opravil 21 milijonov testov na koronavirus, še poroča STA.

Ne spreglejte