Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2017,
6.54

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

2

Natisni članek

Rusija sankcije ZDA

Sreda, 26. 7. 2017, 6.54

6 let, 9 mesecev

ZDA korak bliže k novim sankcijam proti Rusiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

2

Vladimir Putin Donald Trump Hamburg G20 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Predstavniški dom ameriškega kongresa je v torek po lokalnem času s 419 glasovi za in tremi proti potrdil predlog zakona o uvedbi novih sankcij proti Rusiji, Iranu in Severni Koreji.

Predlog zakona o uvedbi novih sankcij proti Rusiji, Iranu in Severni Koreji naj bi predvidoma s podobno veliko večino potrdil še ameriški senat. Po potrditvi v senatu ga bo v podpis dobil predsednik ZDA Donald Trump.

Bela hiša nad predlogom ni navdušena, ker želi Trump izboljšati odnose z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Iz Bele hiše so sporočili, da proučujejo zakon in da še ni jasno, ali bo Trump nanj dal veto.

Vodja demokratske manjšine v senatu Chuck Schumer iz New Yorka je dejal, da predlog predstavniškega doma pošilja jasno sporočilo Beli hiši, da morajo ZDA kaznovati Kremelj zaradi vpletanja v lanskoletne predsedniške volitve v ZDA, ko naj bi Rusija Trumpu pomagala v boju z demokratsko kandidatko Hillary Clinton.

Zaslišanje Trumpa mlajšega
V okviru preiskave poskusov vplivanja na ameriške volitve bo danes odbor ameriškega senata za pravosodje med drugim zaslišal tudi Trumpovega sina Donalda Trumpa mlajšega. Na zaslišanje so pozvali tudi nekdanjega šefa Trumpove kampanje Paula Manaforta, a še ni jasno, če se bo pozivu odzval.

Trumpa mlajšega bodo spraševali predvsem o srečanju z rusko pravnico Natalijo Veselnickajo in drugimi Rusi v Trumpovi stolpnici lani junija, kamor je šel skupaj z Manafortom in Trumpovim zetom Jaredom Kushnerjem.

Proti Iranu so sankcije uvedene zaradi nadaljevanja raketnega programa in zaradi podpore regionalnemu terorizmu. Kongresniki so potrdili tudi nove sankcije proti Severni Koreji zaradi njenega raketnega in jedrskega programa. Senat naj bi o predlogu glasoval še pred poletnimi počitnicami.

Ne spreglejte