Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2019,
11.27

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Severna Irska novinarka smrt policija

Sobota, 20. 4. 2019, 11.27

4 leta, 12 mesecev

Zaradi smrti novinarke na Severnem Irskem aretirali najstnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Severna Irska | Preiskovalci streljanje obravnavajo kot teroristični incident in sumijo, da je povezano z Novo irsko republikansko armado (Nova Ira). | Foto Reuters

Preiskovalci streljanje obravnavajo kot teroristični incident in sumijo, da je povezano z Novo irsko republikansko armado (Nova Ira).

Foto: Reuters

V povezavi s smrtjo novinarke Lyre McKee med izgredi v Londonderryju na Severnem Irskem v četrtek zvečer so tamkajšnji policisti aretirali 18- in 19-letnega moškega. Najstnika so preiskovalci aretirali v okviru protiterorističnih zakonov.

Mladeniča je policija prepeljala na zaslišanje v Belfast. Preiskovalci streljanje obravnavajo kot teroristični incident in sumijo, da je povezano z Novo irsko republikansko armado (Nova Ira).

Moški streljal v stanovanjski soseski in ranil novinarko

Šef policije Mark Hamilton je v petek pojasnil, da je moški streljal v stanovanjski soseski in ranil novinarko, ki je kasneje podlegla ranam. Policija je v petek objavila tudi posnetke incidenta, da bi tako lažje identificirali vpletene.

McKeejeva je pred incidentom na družbenih omrežjih objavila fotografijo nemirov v stanovanjskem naselju Creggan v mestu Londonderry, znanem tudi kot Derry, opremila pa jo je z napisom: "Derry nocoj. Popolna norost." Fotografija prikazuje avto in kombi v plamenih ter posameznike, zakrite s kapucami, ki mečejo molotovke na policijska vozila.

Policija, britanska policija
Novice V terorističnem incidentu na Severnem Irskem ubita novinarka

Novinarka v času streljanja stala v bližini policijskega vozila

V času streljanja je novinarka stala v bližini policijskega vozila. McKeejeva je poročala za The Atlantic Magazine in Buzzfeed News, leta 2016 pa jo je Forbes Magazin uvrstil na lestvico 30 najbolj izjemnih osebnosti v medijih.

Do nemirov in incidenta je prišlo pred velikonočnim koncem tedna, ko republikanci, ki nasprotujejo britanski navzočnosti na Severnem Irskem, tradicionalno obeležujejo obletnico velikonočne vstaje leta 1916.

Ne spreglejte