Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2024,
11.10

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,94

Natisni članek

odstop direktor H&M

Sreda, 31. 1. 2024, 11.10

2 meseca, 3 tedne

Zaradi slabih rezultatov odstopila direktorica znanega tekstilnega velikana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,94
Helena Helmersson | Helena Helmersson je po slabih četrtletnih poslovnih rezultatih odstopila. (V ozadju njen naslednik Daniel Erver.) | Foto Profimedia

Helena Helmersson je po slabih četrtletnih poslovnih rezultatih odstopila. (V ozadju njen naslednik Daniel Erver.)

Foto: Profimedia

Izvršna direktorica švedskega tekstilnega velikana H&M Helena Helmersson je po slabih četrtletnih poslovnih rezultatih odstopila. Na položaju jo bo nasledil Daniel Erver, ki je v podjetju na različnih položajih že 18 let. Informacija o odstopu Helmerssonove, ki je podjetje vodila štiri leta, je delnice H&M znižala za devet odstotkov.

H&M je lani zabeležil 8,75 milijarde kron (776,3 milijona evrov) čistega dobička, kar je 2,5-krat toliko kot leto prej, poslovne rezultate povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Slabši so bili četrtletni rezultati. V zadnjem trimesečju leta je H&M v lokalnih valutah zabeležil štiriodstotni padec prodaje. | Foto: Guliverimage Slabši so bili četrtletni rezultati. V zadnjem trimesečju leta je H&M v lokalnih valutah zabeležil štiriodstotni padec prodaje. Foto: Guliverimage

"Lansko leto je zaradi visoke inflacije in visokih obrestnih mer zaznamovala manjša kupna moč potrošnikov, kljub temu pa smo prodajo povečali," so ob objavi poslovnih rezultatov zapisali v podjetju. Prihodki od prodaje so se povečali za šest odstotkov na 236 milijard kron.

Slabši so bili četrtletni rezultati. V zadnjem trimesečju leta je H&M v lokalnih valutah zabeležil štiriodstotni padec prodaje. Četrtletni čisti dobiček se je ustavil pri 1,58 milijarde kron, potem ko je v zadnjem trimesečju leta 2022 znašal 864 milijonov kron.

Kljub rasti četrtletni rezultat ni dosegel napovedi analitikov, ki so ocenjevali, da bo čisti dobičke v tem obdobju znašal 3,12 milijarde kron. Poslovno leto podjetja traja od decembra do novembra.

H&M
Trendi H&M umaknil oglas za otroška oblačila, ki naj bi seksualiziral mlada dekleta
Ne spreglejte