Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 9. 2020,
8.03

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

2

Natisni članek

knjiga Ukrajina John Bolton Donald Trump

Sreda, 16. 9. 2020, 8.03

3 leta, 7 mesecev

Zaradi knjige o Trumpu sprožili preiskavo proti Boltonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

2

John Bolton | Ameriško pravosodno ministrstvo zaradi knjige o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu preiskuje nekdanjega svetovalca za ameriško nacionalno varnost Johna Boltona. | Foto Reuters

Ameriško pravosodno ministrstvo zaradi knjige o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu preiskuje nekdanjega svetovalca za ameriško nacionalno varnost Johna Boltona.

Foto: Reuters

Ameriško pravosodno ministrstvo je sprožilo preiskavo nekdanjega svetovalca za ameriško nacionalno varnost Johna Boltona, ki je pred kratkim objavil knjigo o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu z naslovom Soba, kjer se je zgodilo. Bela hiša trdi, da so v knjigi zaupne informacije, ki jih Bolton ne bi smel objaviti.

Nekdanji svetovalec za ameriško nacionalno varnost John Bolton je bil na položaju 17 mesecev, preden se je poslovil oziroma ga je ameriški predsednik Donald Trump odpustil. Bolton obtožbe zanika, Bela hiša pa je s tem že prej poskušala preprečiti izid knjige, poroča STA.

ZDA
Novice V Beli hiši podpisali zgodovinski sporazum

Bolton potrjuje navedbe, da je Trump izsiljeval Ukrajino

Bolton med drugim v knjigi potrjuje navedbe, da je Trump izsiljeval Ukrajino, naj mu pomaga na letošnjih volitvah z uvedbo preiskave demokratskega predsedniškega kandidata Josepha Bidna. Trump Boltona hudo zmerja in zahteva njegov pregon, pravosodni minister William Barr pa ga je očitno uslišal.

Bolton si s knjigo ni pridobil naklonjenosti Trumpovih kritikov, ki izpostavljajo to, da je bil v času postopka ustavne obtožbe proti Trumpu tiho in ni hotel povedati tega, kar je potem objavil v knjigi za boljšo prodajo. Trumpovi napadi na Boltona bi v normalnih časih preprečili uradno preiskavo, ker lahko vsak odvetnik, ki je vreden svojega denarja, na sodišču uspešno trdi, da gre za politično motiviran pregon, poroča STA.

Ne spreglejte