Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2020,
17.50

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

21

Natisni članek

Koronavirus italija okužba

Petek, 20. 3. 2020, 17.50

4 leta, 1 mesec

Za vse, ki dvomijo: to so prizori iz italijanskih bolnišnic #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

21

V Italiji, žarišču izbruha novega koronavirusa v Evropi, bolnišnice zaradi pacientov, okuženih z novim koronavirusom, pokajo po šivih. Pri naših zahodnih sosedih so namreč zabeležili 4.032 smrtnih žrtev ter 41.035 okuženih.

Italija, karantena
Trendi Italijani v karanteni snemajo sporočila sebi izpred desetih dni #video

Da so razmere slabe, te dni nenehno opozarja italijansko zdravstveno osebje. Bolnišnice so preobremenjene, prav tako pa primanjkuje kadra in zaščitnega materiala.

Za vse, ki dvomijo o resnosti razmer

Na razmere v zdravstvu je opozoril tudi uporabnik Twitterja Tom Grundy, ki je na omenjenem družbenem omrežju objavil posnetek, na katerem je razvidna prenatrpanost prostorov v eni izmed tamkajšnjih bolnišnic. "Šokantni posnetki v italijanski bolnišnici za vse vaše znance, ki okužbe s covid-19 ne jemljejo resno," je ob posnetku pripisal uporabnik.

Kot je za oddajo Planet 18 povedala Nina Kohne, slovenska manekenka v Italiji, so bolnišnice prenatrpane, prostora ni niti za postelje za intenzivno nego. "Kdor resnično potrebuje respirator oziroma intenzivno nego, mora biti bitko s časom, ali se bo sprostila kakšna postelja, torej ali bo kdo umrl ali ozdravel," je še dejala Kohnetova in nadaljevala, da si ne more predstavljati stiske ljudi, ki delajo v bolnišnicah, in stiske bolnikov, ki čakajo na ozdravitev ali smrt.

Pogovor s Kohnetovo si lahko pogledate v prispevku spodaj:

Skokovit porast smrtnih primerov

V Italiji znova beležijo skokovit porast smrtnih primerov zaradi koronavirusne bolezni. Danes so zabeležili 627 novih smrtnih primerov kot dan prej, kar je rekordno povečanje od začetka epidemije novega koronavirusa v državi. 

Italija tako še naprej beleži največ smrtnih žrtev zaradi novega koronavirusa na svetu. Ozdravelo je 5.129 ljudi. Okuženih je najmanj 37.860 ljudi. 19.185 okuženih oseb je v domači izolaciji, 2.655 jih je v bolnišnici na intenzivnih oddelkih, kar pomeni sedem odstotkov vseh okuženih. Večina smrtnih primerov zaradi okužbe s covid-19 je imela že v preteklosti zdravstvene težave.

V Lombardiji, ki jo je epidemija novega koronavirusa v Italiji najbolj prizadela, se je število smrtnih primerov danes povzpelo na 2.549, kar je 380 več kot v četrtek. V tej italijanski deželi je okuženih 22.264 ljudi. 7.735 ljudi oseb v bolnišnici, od tega 1.050 na intenzivnih oddelkih. "Še naprej opažamo stalen porast smrtnih primerov in števila okužb," je številke pospremil pristojni za zdravje v Lombardiji Giulio Gallera. (STA)
Koronavirus
Novice Italija: rast števila okuženih se počasi umirja #video
Ne spreglejte