Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 7. 2021,
8.56

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

3

Natisni članek

Hrvaška mejni prehodi zastoj zastoj

Sobota, 31. 7. 2021, 8.56

2 leti, 8 mesecev

Večkilometrske kolone pred mejnimi prehodi s Hrvaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

3

Mejni prehod | Foto STA

Foto: STA

Pred mejnimi prehodi s Hrvaško so danes nastale dolge kolone vozil, za prestop meje je treba zgodaj popoldne čakati tudi več kot šest ur. Na avtocestah pred prehodoma Obrežje in Gruškovje sta zastoja dolga po pet kilometrov, pred predorom Karavanke proti Avstriji kolona sega šest kilometrov daleč.

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je na dolenjski avtocesti med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški kolona vozil dolga pet kilometrov. Prav tako na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški zastoj sega pet kilometrov daleč.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji zastoj dolg šest kilometrov. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko uporabijo že izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji vozila stojijo v šestkilometrski koloni. Predor v smeri proti Sloveniji občasno zapirajo.

Zastoj je tudi na glavni cesti Tržič–Ljubelj pred predorom Ljubelj. Predor zaradi kontrole na avstrijski strani občasno zapirajo.

Za prehod meje s Hrvaško so na številnih mejnih prehodih daljše čakalne dobe. Vozniki na prehodu Vinica za izstop iz države čakajo več kot šest ur, na prehodu Dragonja za vstop štiri ure in za izstop dve uri, na prehodu Jelšane za vstop več kot dve uri in za izstop štiri ure, na prehodu Sečovlje za vstop štiri ure in za izstop do dve uri, na prehodu Starod pa za vstop do dve uri in za izstop štiri ure.

Ta konec tedna je eden prometno najbolj obremenjenih v poletni turistični sezoni. Že v petek je bilo treba za izstop iz države na nekaterih mejnih prehodih čakati več kot dve uri.

Prometnoinformacijski center voznike opozarja, da bo do ponedeljka promet med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri močno povečan in da bodo čakalne dobe na mejnih prehodih veliko daljše od običajnih. Voznikom svetujejo, naj, preden se odpravijo na pot, preverijo stanje na cestah in mejnih prehodih.

Ivanje selo
Novice Večkilometrski zastoj na primorki, več ur v kolonah na mejah
Ne spreglejte