Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2015,
14.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tunizija hotel

Petek, 26. 6. 2015, 14.57

8 let

V terorističnem napadu v Tuniziji več deset mrtvih: v kompleksu letuje 130 Slovencev (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Skrajnež je na plaži pred hotelom v tunizijskem turističnem kompleksu blizu mesta Sousse ubil najmanj 37, ranil pa 36 ljudi. V kompleksu trenutno letuje najmanj 130 Slovencev, vsi so na varnem.

Med žrtvami je več tujih turistov, med njimi Britanci, Nemci in Belgijci.

Trenutno tam letuje 130 Slovencev V slovenski turistični agenciji Oasistours so nam povedali, da v turističnem kompleksu Port El Kantaui, kjer se je zgodil napad, trenutno dopustuje 130 Slovencev, ki pa ne bivajo v hotelu Imperial Marhaba, ki je bil tarča napadov. Po podatkih agencije so vsi Slovenci na varnem. Na agenciji Palma, ki tudi vodi goste v Sousse, pa so nam povedali, da tam trenutno nimajo nobenih gostov.

"Vsi so nepoškodovani in se počutijo varno" Slovensko zunanje ministrstvo je sporočilo, da v hotelu Imperial Marhaba po njihovih trenutnih informacijah ni slovenskih državljanov. "Preverjamo vse razpoložljive vire pridobitve podatkov o slovenskih državljanih. V rednem kontaktu smo s pristojnim veleposlaništvom v Rimu ter tudi z veleposlaništvom v Kairu," so zapisali v sporočilu za javnost.

Potrdili so, da je v neposredni bližini napada trenutno 130 slovenskih državljanov. "MZZ ima z agencijo, v režiji katere so slovenski državljani potovali v turistično letovišče Sousse, neposredni kontakt. Vsi so nepoškodovani in se počutijo varno," so zatrdili.

Napadel je študent Tunizijsko notranje ministrstvo je napad na hotel Imperial Marhaba označilo za terorističnega in sporočilo, da so ubili napadalca. Niso izključili možnosti, da bi lahko šlo za več napadalcev.

Ubiti napadalec je bil tunizijski študent, ki policiji ni bil znan, je povedal državni sekretar za varnostne zadeve Rafik Chelly.

Na plažo je prišel oblečen kot kopalec Gre za Tunizijca iz regije Kairouan, enega od islamskih svetih krajev v središču države, je povedal Chelly za lokalni radio. Dodal je še, da je na plažo prišel oblečen kot nekdo, ki se je prišel kopat, pod roko pa je imel sončnik, v katerem je skril orožje. Po prihodu na plažo je orožje uporabil.

Priče so navedle, da so po streljanju turisti množično bežali s plaže. Slišati naj bi bilo več kot 20 do 30 strelov, preden so začeli bežati, je za medije povedal eden od britanskih turistov. Na plaži je bilo več sto ljudi iz več hotelov. Sprva pa so mislili, da gre za petarde.

Teroristični napad tudi leta 2013 V Soussu, letoviškem mestu ob Sredozemlju, ki je zelo priljubljeno med evropskimi turisti, se je pred luksuznim hotelom Riadh Palm oktobra 2013 razstrelil samomorilski napadalec, potem ko je večkrat neuspešno skušal vdreti v hotel.

Ne spreglejte