Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 12. 2023,
17.51

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Italija alkoholna pijača silvestrovanje

Petek, 29. 12. 2023, 17.51

4 mesece

V teh mestih bodo med silvestrovanji omejili prodajo pijač

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Koktejl. Pijača. Alkohol. Zabava. | Nadzor nad spoštovanjem prepovedi bodo izvajali policisti, kršitelji bodo tvegali od sto do 450 evrov globe, poroča tržaški časnik Primorski dnevnik. | Foto Shutterstock

Nadzor nad spoštovanjem prepovedi bodo izvajali policisti, kršitelji bodo tvegali od sto do 450 evrov globe, poroča tržaški časnik Primorski dnevnik.

Foto: Shutterstock

V Benetkah, Gorici in Trstu bodo med silvestrovanji omejili prodajo pijač. V Benetkah bo na silvestrovo prepovedana prodaja in postrežba pijač v steklenicah, pločevinkah ali plastenkah, v centru Trsta bosta prepovedana prodaja alkoholnih pijač in pijač v steklenicah, v Gorici pa ne bo dovoljena uporaba steklenic in pločevink.

Silvestrovanje 2022
Novice Kam na zadnjo noč v letu? To je seznam silvestrovanj po Sloveniji.

Beneški župan Luigi Brugnaro je pred dnevi izdal odredbo za zaščito javne varnosti na silvestrovo. V skladu z njo bo ta dan v trgovinah, barih in na stojnicah prepovedana prodaja in postrežba pijač v steklenicah, pločevinkah ali plastenkah. Prepovedano bo tudi uživanje pijač na ulicah. Za kršenje odredbe so predvidene globe od 25 do 500 evrov.

Podobne ukrepe so sprejeli tudi v Trstu. Na osrednjem Trgu enotnosti Italije bo med silvestrovanjem prepovedana prodaja alkoholnih pijač in pijač v steklenicah. Prav tako na prizorišču ne bodo dovoljeni dežniki, zložljivi stoli in palice za selfije, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kršitelji tvegajo od sto do 450 evrov globe

V Gorici pa bo v času silvestrovanja na območju praznovanja prepovedana uporaba steklenih kozarcev in steklenic ter pločevink. Od sobote do torka bo po odredbi, ki jo je izdal goriški župan Rodolfo Ziberna, v občini prepovedana tudi uporaba pirotehničnih izdelkov.

Nadzor nad spoštovanjem prepovedi bodo izvajali policisti, kršitelji bodo tvegali od sto do 450 evrov globe, poroča tržaški časnik Primorski dnevnik.

 

Ne spreglejte