Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 5. 2023,
8.55

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

4

Natisni članek

ribiči napad krokodili

Sreda, 3. 5. 2023, 8.55

1 leto

V krokodilu našli truplo pogrešanega ribiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

4

krokodil pnevmatika Indonezija | Ribiči napada niso videli, so pa poročali, da so napadenega slišali vpiti, čemur je sledil glasen pljusk. | Foto Reuters

Ribiči napada niso videli, so pa poročali, da so napadenega slišali vpiti, čemur je sledil glasen pljusk.

Foto: Reuters

Ostanke pogrešanega avstralskega ribiča, ki je izginil med ribolovom s prijatelji, so našli v trebuhu krokodila, piše BBC. 

Avstralskega ribiča Kevina Darmodyja so nazadnje videli v soboto v Kennedy's Bendu, znanem habitatu slanovodnih krokodilov v oddaljenem delu severnega Queenslanda.

Po dvodnevnem preiskovanju območja je policija evtanazirala dva velika krokodila in v enem našla dele človeških teles. Posmrtnih ostankov še ni mogoče identificirati, vendar je policija dejala, da je bil to "tragičen konec" iskanja 65-letnika.

Darmody je bil izkušen ribič in dobro znan član skupnosti v Cape Yorku. Krokodila, ki sta merila 4,1 metra in 2,8 metra v dolžino, sta bila ustreljena v ponedeljek približno 1,5 kilometra od mesta, kjer so ribiča nazadnje videli.

Človeške ostanke so našli samo v enem od plazilcev, vendar strokovnjaki za divje živali verjamejo, da sta bila v incident vpletena oba. Ribiči napada niso videli, so pa poročali, da so napadenega slišali vpiti, čemur je sledil glasen pljusk. "Odhitel sem na obalo, a ni bilo nobenega znaka o njem, samo njegovi natikači na bregu in nič drugega," je povedal njegov prijatelj John Peiti. 

Prepovedali so lov na krokodile 

Krokodili so pogosti na tropskem severu Avstralije, vendar so napadi redki, še piše BBC. Darmodyjeva smrt je 13. smrtni napad v Queenslandu, odkar so leta 1985 začeli voditi evidenco.

Leta 1974 so sicer prepovedali lov na krokodile in od takrat se je populacija krokodilov v Queenslandu z okoli pet tisoč živali povečala na približno 30 tisoč. 

V skladu s programom upravljanja Queenslanda se "problematični krokodili" odstranijo z območij, kjer ogrožajo javno varnost, v redkih primerih pa jih evtanazirajo.

Napad
Novice Nov napad medveda. Ministrstvo razkrilo, kaj bo storilo.
Ne spreglejte