Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 3. 2020,
19.34

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

3

Natisni članek

okužba virus Italija Koronavirus

Torek, 17. 3. 2020, 19.34

4 leta, 1 mesec

Italija: rast števila okuženih se počasi umirja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

3

V Italiji je danes število vseh potrjenih okužb z novim koronavirusom naraslo na 31.506, kar je 12,6 odstotka več kot v ponedeljek. Pred tem so dnevno beležili tudi od 17- do 21-odstotno rast števila okužb. Število umrlih zaradi virusa covid-19 pa je naraslo na 2.503. Medtem so karanteno od jutri razglasili tudi v Belgiji. 

Planet 18 izredna oddaja | Foto:

Novice Objavljamo seznam okuženih po slovenskih občinah #video

V zadnjem dnevu so v Italiji našteli 345 smrti, kar je manj kot v preteklih dneh. Potrdili so 2.989 novih okužb. Čeprav je število okuženih in mrtvih v porastu, se je naraščanje upočasnilo v primerjavi s prejšnjimi dnevi. Se je pa za okoli 11 odstotkov povečalo število ljudi na intenzivni negi, teh je zdaj 2.060, piše STA.

Samoizolacija za vse, ki pridejo v državo

V Italiji je stopnja smrtnosti okoli osem odstotkov, kar je precej višje v primerjavi z drugimi državami. Aktivno okuženih je 26.062, pozdravilo pa se je 2.941 ljudi. Italijanske oblasti so preventivno uvedle obvezno samoizolacijo za vse, ki pridejo v državo. Izjema so osebe, ki bodo v državi do 72 ur, in tiste, ki lahko dokažejo delovno obveznost v državi. Ukrep bo v veljavi do 25. marca, poroča STA.

Belgija od srede v karanteni

Belgija se je pridružila Italiji, Franciji in Španiji in se danes odločila, da bo kot ukrep za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom uvedla karanteno. Ukrep bo začel veljati v sredo opoldne in naj bi ostal v veljavi najmanj do 5. aprila, je nocoj sporočila belgijska premierka Sophie Wilmes.

Kot je še sporočila belgijska premierka, bo odhod od doma dovoljen samo tistim, ki bodo morali k zdravniku, ki bodo sami telovadili na prostem ali se odpravili na delo v podjetja, ki zagotavljajo osnovno oskrbo, kot so trgovine in lekarne, še navaja STA.

Medicinska sestra
Novice Koronavirus: kaj v resnici pomeni navodilo ostati doma #20točk #video
Ne spreglejte