Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 11. 2020,
14.20

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Haag streljanje

Četrtek, 12. 11. 2020, 14.20

3 leta, 5 mesecev

V Haagu streljali na savdsko veleposlaništvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
veleposlaništvo na nizozemskem | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nizozemska policija je prijela osumljenca po današnjem streljanju na savdsko veleposlaništvo v Haagu, v katerem je bila povzročena gmotna škoda, ranjenih pa ni bilo. Policija je sporočila, da je osumljenec v priporu in da ga bodo zaslišali.

Trojni umor pri Ljubljani
Novice Janče: 22-letni osumljenec naj bi streljal tudi na policiste #video

Sporočila je tudi, da so 40-letnega osumljenca prijeli osem ur po streljanju v kraju Zoetermeer, ki je oddaljen 16 kilometrov od Haaga. Zasegli so tudi osebno vozilo. Dodali so, da so pred veleposlaništvom našli več tulcev nabojev. Savdsko veleposlaništvo je potrdilo, da v streljanju njihovi uslužbenci niso bili poškodovani. Varnostniki veleposlaništva so pristojne oblasti obvestili o incidentu, takoj ko se je zgodil, so dodali v sporočilu, objavljenem na Twitteju.

Savdske državljane na Nizozemskem so pozvali k previdnosti

Savdska vlada je obsodila ta "strahopeten napad" in se zahvalila nizozemskim oblastem za hitro ukrepanje, so še dodali. Nizozemsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da incident jemljejo zelo resno in da so v tesnih stikih s savdskimi oblastmi.

V streljanju je bilo prestreljenih več oken. Po poročanju nizozemskega Omroep West so našli okoli 20 lukenj v več nadstropjih stavbe v središču mesta. Tiskovni predstavnik policije je sporočil, da so jih o incidentu obvestili okoli 6. ure zjutraj. Po streljanju so preventivno omejili dostop do savdskega veleposlaništva.

Agencija AFP dodaja, da se je incident zgodil dan po napadu v savdski Džedi, ko sta bila v eksploziji na spominski slovesnosti ob obletnici konca prve svetovne vojne ranjena dva policista. Dogodka so se udeležili zahodni tuji diplomati. Odgovornost za napad je danes prevzela džihadistična skupina Islamska država, piše STA.

Gumijasti naboji
Novice Na koga so na protestih policisti streljali z gumijastimi naboji?
Ne spreglejte