Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2017,
16.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

1

Natisni članek

noad Egipt

Petek, 14. 7. 2017, 16.02

6 let, 6 mesecev

Napad v Hurgadi v Egiptu: dve smrtni žrtvi in štirje ranjeni turisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

1

Hurgada | Foto Reuters

Foto: Reuters

Egipt sta danes pretresla dva napada, ki sta skupaj zahtevala najmanj sedem smrtnih žrtev. Napad v letoviškem mestu Hurgada je po zadnjih podatkih zahteval najmanj dve smrtni žrtvi, tuji turistki, so potrdile oblasti. Še štiri tuje turistke so bile ranjene. Napad južno od Kaira je medtem zahteval življenja petih policistov.

Moški je danes v Hurgadi z nožem napadel tuje turistke, pri čemer sta dve umrli, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdil guverner province Rdeče morje. Na plaži pred hotelom je poškodoval še štiri druge.

Prvotno so egiptovski mediji poročali, da sta v napadu umrli ukrajinski državljanki, a je ukrajinski veleposlanik v Kairu za ukrajinske medije to zanikal.

Po zadnjih imformacijah bi lahko bili smrtni žrtvi Nemki. Nemško ministrstvo za zunanje zadeve po poročanju nemške tiskovne agencije dpa ni izključilo te možnosti. "Z gotovostjo tega ne moremo potrditi," so sporočili v Berlinu.

Odgovornosti še ni prevzel nihče

Kot je medtem sporočilo egiptovsko notranje ministrstvo, je napadalec do hotelske plaže priplaval z druge javne plaže. Moškega, ki naj bi bil po poročanju egiptovskih medijev star med 20 in 30 leti, so aretirali in ga zaslišujejo. Dodatne podrobnosti še niso znane, prav tako za napad še nihče ni prevzel odgovornosti.

"Ne vemo še nič o njegovih motivih. Lahko bi bil norec ali moten. Prezgodaj je, da bi rekli karkoli," je dejal visoki predstavnik egiptovskega notranjega ministrstva.


 Slovenka v Šarm el Šejku: Priča smo množičnemu eksodusu


MZZ: Med ranjenimi v Hurgadi ni Slovencev

Po do zdaj znanih informacijah v egiptovskem letovišču Hurgada slovenski državljani niso bili ranjeni v današnjem napadu, so sporočili s slovenskega zunanjega ministrstva. Dodali so, da je MZZ v stalnem stiku z egiptovskimi oblastmi in slovenskimi turističnimi agencijami, ki imajo v Hurgadi svoje goste.

Na območju Hurgade je po podatkih MZZ trenutno vsaj 250 slovenskih turistov.

Ne spreglejte